• Novinky

            • 1. miesto v grantovom programe

            • Naša škola sa opäť zapojila do obľúbeného grantového programu spoločnosti Tesco - ,,Vy rozhodujete, my pomáhame“, kde sa nám spoločnými silami v hlasovaní podarilo získať vytúžené 1. miesto. Získané financie použijeme na vytvorenie multisenzorickej miestnosti, na ktorú sa už naši žiaci veľmi tešia.


              Za každý hlas vám zo ♥ ďakujeme !


              Mgr. Kristína Demjanovičová

            • Šiestaci čítajú pre radosť

            • Začal sa marec, mesiac knihy. Žiakom sme ponúkli možnosť prezentovať svoju obľúbenú knihu. Najväčšej obľube sa u našich šiestakov teší fantasy literatúra, komixy, ale aj dievčenské romány. Žiaci prezentovali obsah kníh, zaujímavosti o autoroch. Zaujali aj zdôvodnením svojho výberu a odporúčaniami pre ostatných čitateľov. Aby čítanie aj naďalej ostalo zmysluplným koníčkom, zriadili sme v VI.A triede malú triednu knižnicu. Zapojením sa do výzvy MŠVVaŠ SR "Čítame pre radosť" sme získali finančné prostriedky, ktoré sme použili na nákup kníh. Šiestaci majú pozitívny vzťah ku knihám, z knižnice v triede sa tešia. Svedčia o tom už aj prvé výpožičky kníh.

              Mgr. Dominika Taňkošová 

            • Prví v našom meste

            • Vitaj Dodo 1000 – projekt My machine

              Žiaci III. A na Cirkevnej spojenej škole v Humennom sa už tešia zo svojho spoločného vynálezu pomocníka Doda 1000, ktorý im v triede uľahčuje upratovanie, či triedenie hračiek, ale aj počas vyučovania pomáha p. učiteľke zbierať zošity.
              Vďaka projektu My machine si mohli deti splniť svoje sny a predstavy, ktoré môžu byť často zaujímavé až zázračné. Naučili sa, že svojimi nápadmi môžu aktívne prispievať spoločnosti a nebyť len pasívnymi prijímateľmi.
              Počas realizácie sa zoznámili aj so STE(A)M vzdelávaním a významom proaktívneho prístupu.
              V neposlednom rade sa učili počas celého roka vzájomne rešpektovať svoje talenty a spolupracovať v tímoch.


              Ďakujeme za túto jedinečnú príležitosť, koordinátorke projektu Mgr. Drábovej, že sme mohli ako prví v našom meste realizovať tieto myšlienky.


              Vďační a nadšení tretiaci : )

            • Virtuálna realita na našej škole

            • Študentom nášho gymnázia ponúkame najkvalitnejšie možnosti vzdelávania. Pomocou virtuálnej reality sa študenti môžu ocitnúť priamo v ľudskej bunke, skúmať pyramídu bez nutnosti cestovania, byť vo vesmíre a sledovať jeho pohyb a mnoho ďalšieho. Touto, zatiaľ ojedinelou formou výučby, patríme na Slovensku medzi prvé školy, ktoré takýmto spôsobom investujú do budúcnosti svojich študentov.

              Mgr. Monika Drábová   

            • Finančná sloboda

            • V pondelok 4. 3. 2024 pokračovalo vzdelávanie našich študentov gymnázia v oblasti finančnej gramotnosti. Počas celodenných simulovaných hier reálneho, každodenného života v priebehu 60. rokov ich sprevádzali lektori Mgr. Martin Maleš a p. Marián Sahajda, ktorým sme vďační.

              Tešíme sa na ďalšie stretnutia.

              Mgr. Monika Drábová

            • Noc Oscarov

            • Dňa 13. januára 2024 sa konal náš výnimočný školský ples s názvom "Noc Oscarov". Tento ples bol usporiadaný triedou septimou, ktorá vynaložila obrovské úsilie na to, aby tento večer bol nezabudnuteľný.

              Atmosféra večera bola plná vzrušenia a elegancie, akú prináša slávna noc Oscarov. Študenti, učitelia a rodičia sa prešli po červenom koberci v nádherných róbach a oblekoch, ktoré odrážali lesk a glamour Hollywoodu.

              Tento ples bol skutočne nocou Oscarov - nocou plnou osláv, smiechu a nezabudnuteľných spomienok.

              Tešíme sa na ďalší ročník!

              Andrea Beneová - študentka septimy

            • Opäť úspešné vystúpenie 🏆

            • Po vynikajúcom výkone dievčat, boli úspešní aj naši chlapci. Vo štvrtok 22. 2. 2024 sa odohralo okresné finále v basketbale žiakov SŠ. Chlapci po výborných výkonoch vybojovali 3. miesto.

              Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • 💝Spomienky na Valentína💝

            • Na Valentína sme si pripomenuli, aké je dôležité prejavovať si lásku a city. Sv. Valentín je patrónom všetkých, ktorí sa majú radi - zaľúbených, priateľov, milujúcich rodičov... Žiaci základnej školy si vyskúšali, že aj v dobe digitálnych technológií má posielanie listov a pohľadníc svoje čaro. Naši valentínski poštári všetky listy roztriedili a s úsmevom doručili.

              Nezabúdajme však, že lásku a vzájomné porozumenie si máme prejavovať nielen 14. februára, ale každý deň v roku.

              Žiacky parlament

            • Učíme sa kriticky myslieť

            • V piatok 16. februára sa študenti nášho gymnázia zúčastnili na workshope o kritickom myslení, ktoré organizovala Vihorlatská knižnica v spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou v rámci projektu Mesto kultúry Humenné 2024. Lektorom bol Richard Vaško. Študenti sa prostredníctvom mnohých aktivít učili hľadať súvislosti medzi informáciami, predkladať argumenty, odhaliť ich slabé a silné stránky a posúdiť ich silu v kontexte diskusie. Schopnosť počúvať, ale aj zároveň argumentovať je pre dnešný svet mimoriadne dôležité.

              PhDr. Daniela Hojdanová

            • 🏀 Vynikajúce ocenenie 🏀

            • V stredu 21. 2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiačok SŠ. Naše dievčatá si výbornými výkonmi vybojovali pekné 2. miesto.

              Tešili sa z diplomu i pohára. Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin