• Novinky

            • KOMPARO 2020/2021

            • Všetci dobre vieme, že dištančná forma vzdelávanie nikdy nenahradí prezenčnú. Táto forma vzdelávania výrazne zasiahla do vzdelávania žiakov nižšieho stredného vzdelávania (II.stupeň ZŠ a nižšieho stupňa osemročného gymnázia). Preto aj za sťažených podmienok a možno práve kvôli nim sme využili možnosť externej autoevalvácie  prostredníctvom celoslovenského testovania KOMPARO.

              Je to dobrý a objektívny nástroj, ktorý napomáha čo najlepšie a najreálnejšie overiť to, ako na tom naši žiaci s vedomosťami sú.

              Ďakujeme žiakom a rodičom tried VIII.A, TERCIE, IX.A a KVARTY za otvorenosť a podporu tomuto projektu.

            • Príprava na Deň matiek v materskej škole

            • Slnečný deň využili deti v MŠ sv. Terézie z Lisieux na zasadanie kvetov, ktoré budú darčekom pre mamičky na Deň matiek. Na ďalších prekvapeniach pre mamičky ešte pracujeme.

            • V ÚSPECHOCH POKRAČUJEME ...

            • Deniske ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme, aby týždeň na Katedre genetiky PF UK v Bratislave alebo Lekárskej fakulte UK na Ústave molekulárnej biomedicíny bol pre ňu podnetný a zároveň motivujúci do ďalšieho štúdia. 

            • IQ olympiáda

            • „Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je neschopná.“  Albert Einstein

              V uplynulých dňoch sa 15 žiakov našej školy zúčastnilo netradičnej súťaže zameranej na logické myslenie a všeobecnú vzdelanostnú úroveň. IQ olympiáda je zameraná na starostlivosť a rozvoj intelektovo nadaných detí. Tento rok sa uskutočnila pod záštitou pani prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. V online priestore riešili záhadné logické úlohy, kombinovali, vylučovali, spájali až nakoniec sa zaradili medzi 75% najúspešnejších žiakov Slovenska.

              Máme z nich radosť a srdečne im všetkým gratulujeme. 

              Mgr. Monika Drábová

            • Deň Zeme na hodinách anglického jazyka

            • Žiaci kvinty a 1.AG si pripomenuli Deň Zeme už v predstihu. Prečítali si články o ekologickej, uhlíkovej a vodnej stope, ktorú za sebou zanecháva každý z nás. Svoje nápady ako môžeme prispieť k zlepšeniu životného prostredia a svoju stopu zmenšiť, predstavili na plagátoch. Skvelých plagátochPaedDr. Mária Čiefová

            • Ako sa nám darilo?

            • Včera sme ukončili výzvu #Beh pre zdravie.

              Tešíme sa, že sme vás motivovali k posilneniu aj vášho telesného zdravia. Výzvy sa zúčastnili mnohí z vás, či už žiaci, študenti, učitelia, pán kaplán ale aj nepedagogickí zamestnanci. Veríme, že zdravému životnému štýlu ostanete verní.

              Behu zdar!

              Mgr. Monika Drábová

            • MIMORIADNY ÚSPECH V GEOGRAFICKEJ OLYMPIÁDE – POSTUP NA CELOSLOVENSKÉ KOLO

            • Žiačka kvarty, MIRIAM SIRARČÍKOVÁ, reprezentovala našu školu na krajskom kole geografickej olympiády, na ktoré postúpila z okresného kola. Na krajskom kole  sa jej mimoriadne darilo  a získala 3. miesto, čím si vybojovala postup na celoslovenské kolo.

              Mirke ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a prajeme jej veľa úspechov v celoslovenskom kole.

               

              Mgr. Viera Fedoriaková

            • Tag der Erde

            • Deň Zeme, 22. apríla, sme si pripomenuli rôznymi aktivitami aj na nemeckom jazyku. Kým Oktáva a IV. AG mali možnosť robiť ich prezenčne, Kvinta, Sexta, Septima a III. AG si tento deň pripomenula online aktivitami. Niektorí aj tematickou fotografiou k slovnej zásobe dokázali, že skutočne niečo robia na záchranu Zeme. Žiaci si mohli zopakovať slovnú zásobu k aktuálnej téme, aj si uvedomiť vážnosť situácie znečisťovania prostredia.

              sr. Sofia

            • Deň zeme

            • Už tradične si 22. apríla pripomíname Deň Zeme. Napriek tomu, že vyučovanie prebieha dištančnou formou, buď aktívny a zapoj sa do tejto výzvy aj ty. Všetci, ktorí sú v škole, tak urobili. Posielajte nám svoje fotky a videá, ako ste sa zapojili vy.

              Výzva trvá od 22.4. do 25.4. 2021. Svoje videá a fotky posielajte na mailovú adresu kostunovacss@gmail.com.

            • Predstavujeme vám úspešných riešiteľov okresného kola Pytagoriády

            • Pytagoriáda je jednou z ďalších matematických súťaží, ktorá odhaľuje rýchle, správne a pohotové riešenie zadaných matematických situácií pod tlakom času.

              Tejto výzve sa podrobili v dňoch 13.-14.4. aj žiaci našej školy, ktorí si v 42. ročníku okresného kola merali svoje sily so svojimi rovesníkmi. Naši žiaci boli opäť úspešní, dosiahli veľmi pekné výsledky a sme na nich právom hrdí.

              V kategórii P3 – sa stali úspešnými riešiteľmi žiaci Jurašek DominikPolák Adam z III.A

              V kategórii P4 – je úspešnou riešiteľkou žiačka Jenčíková Michaela zo IV.A

              V kategórii P5 – úspešne bojovali žiaci: Kužmová VeronikaBača Patrik z V.A

              V kategórii P6 – sa stali úspešnými riešiteľmi žiaci Nastišin FilipKuľha Anton z Prímy 8. – ročného gymnázia

              V kategórii P7 – je úspešným riešiteľom žiak Potocký Jozef zo Sekundy 8. – ročného gymnázia

              Všetkým vám zo srdca blahoželáme a prajeme veľa tvorivých, matematických myšlienok.

              Mgr. Monika Drábová

            • Súťaž v kreatívnom písaní v anglickom jazyku The Power of Friendship

            • Ďakujeme za všetky príspevky od mladých básnikov a spisovateľovJ Našli sme medzi nimi celú škálu žánrov, postojov, nálad i prekvapivých rozuzlení. Niektoré príspevky boli optimistické a povzbudzujúce, iné zasa hĺbavé, pátrajúce po pravom zmysle priateľstva, ale aj také, ktoré opisovali situácie v živote, v ktorých priateľov strácame, alebo nám úplne chýbajú.  Každá práca bola hodnotená minimálne tromi vyučujúcimi a teraz pracujeme na eknihe, v ktorej si ich budete môcť všetky prečítať. Zatiaľ vám predstavíme  víťazov jednotlivých kategórií.

              POÉZIA

              Mladší: Martin Kuľha, tercia  My Friend Angel  

              Starší:    Diana Žalobínová, oktáva  The Soulmates of Infinity

               

              PRÍBEH

              Mladší:   Katarína Polanská, kvarta   The Power of Friendship

              Starší:     Laura Mrázková, oktáva The Power of Friendship

               

              ESEJ/KOMPOZÍCIA

              Starší: Rebeka Tongeľová, oktáva The Power of Friendship

               

              Víťazom srdečne blahoželáme a tešíme sa na ďalšie príspevky v nasledujúcom ročníku.

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Všetkovedko

            • Aj tento školský rok sa na našej škole konal veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími – súboj o to, kto bude celý rok nosiť titul Všetkovedko. Druháci, tretiaci a štvrtáci bojovali o tento titul . Hlavičky si potrápili nad netradičnými úlohami, aby ukázali, že aj napriek ťažkým časom o svete už vedia ozaj veľa.. Náročné otázky  z rôznych oblastí (prírodoveda, vlastiveda, hudobná výchova, matematika, slovenčina, angličtina, informatika, dopravná výchova...) najlepšie zvládli piati žiaci: Magdalénka Urbanová a Kubko Drang z 2.A. a Ninka Veľasová, Dominik Jurašek a Andrej Koceľa z 3.A. Zaradili sa medzi 33% najúspešnejších a dostali titul Všetkovedko.

              Všetkovedkom školy sa stal Jakub Drang. Všetkovedkovia okrem diplomu dostali aj hlavolam . Všetci účastníci súboja dostali ceruzku „Súťažím s Talentídou“ a diplom Všetkovedkov učeň.  Súťažiaci  si môžu pozrieť úlohy a odpovede na stránke www.vsetkovedko.sk v časti  Tvoj Všetkovedko . .Výhercom blahoželáme a všetkým prajeme radosť pri objavovaní!

               

            • Aj takto sa učíme...

            • Triedy Oktáva a IV. AG majú tú možnosť učiť sa prezenčne v škole a tak môžu prežiť ešte posledné chvíle na škole v malom spoločenstve. Na hodinách nemeckého jazyka opakujeme získané znalosti a to aj takouto kreatívnou formou...

              Sr. Sofia

            • ĎAKUJEME, PRINC PHILIP...

            • V sobotu 17.4. 2021 sa celý svet rozlúči s manželom britskej kráľovnej – princom Philipom, vojvodom z Edinburghu. Aj v rámci našej školy mu chceme vyjadriť vďaku za jeho aktivity, ktorými počas svojho života podporoval rozvoj mladých ľudí.

              Jeho meno nesie aj projekt Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu, ktorý máme tú česť ponúkať mladým na našej škole. Vďaka nemu môžu rozvíjať svoje talenty, fyzickú kondíciu, pestovať ducha empatie i dobroboľníctva,  a v neposlednom rade zažiť dobrodružstvo, v ktorom si preveria nie len svoje fyzické limity, ale aj duševno-duchovné.

              Veríme, že ideály princa Philipa, s ktorými zakladal projekt DofE, budú navždy poháňať srdcia i mysle mladých ľudí po celom svete. Nech odpočíva v pokoji.