• Novinky

            • Podpora talentov

            • Adventné divadielka určené predovšetkým pre deti z materských škôlok majú na našej škole už svoju niekoľkoročnú tradíciu a chcú poukázať na podstatu vianočných sviatkov, v duchu našej kultúrnej a hlavne kresťanskej tradície.

              Plánované  tohtoročné  divadelné predstavenie sa v súvislosti s Covid 19 nemohlo uskutočniť v MSKS v Humennom, a tak poskytnuté finančné krytie za prenájom so súhlasom školskej komisie sme mohli tento rok využiť na výrobu kostýmov, kulís a krojových sukničiek. Touto cestou by sme sa chceli  poďakovať za finančnú  podporu mestu Humenné a tiež šikovnej mamičke p. Adriane Hrehovej, ktorá dievčatám ušila tieto nádherné modrotlačové sukničky. Veríme, že v budúcnosti bude stále viac príležitosti rozveseľovať a potešovať druhých aj  prostredníctvom našich talentovaných žiakov.

              Tento krátky vianočný  video – pozdrav, ktorý spracoval p. Jenčík, odvysiela na štedrý deň aj HNTV. 

              Ďakujeme i vám všetkým za vašu podporu a povzbudenie. 

              Za kolektív učiteľov I. stupňa ZŠ                                                     Mgr. L. Mocáková, Mgr. E. Jakubová  

            • „...A Slovo bolo u Boha...“ trochu inak

            • Naša škola každoročne usporadúva krajské kolo v prednese náboženskej poézie a prózy – ,,...A Slovo bolo u Boha...“ Keďže v tejto nepriaznivej situácii sa súťaž v tradičných podmienkach nemohla uskutočniť, našli sme iný spôsob, ako povzbudiť a podporiť  talenty u našich žiakov.  Naši najmenší, žiaci prvého stupňa – Dagmar  Urbanová, Tomáš Harvan, Adam Polák  a Kristínka Nastišinová,  nám ukázali, že nám rastie nová generácia vynikajúcich recitátorov.  Žiaci druhého stupňa nás svojimi prednesmi pozdravili zo svojich obývačiek. Výber najkrajších prednesov vám ponúkame v krátkom videovom zostrihu. Našim recitátorom – Sofii Čirákovej,  Dominike Vasiľkovej, Ondrejovi Mocákovi a Peťovi Čabalovi blahoželáme.  Ďakujeme za finančnú podporu mestu Humenné, vďaka ktorej sme mohli našich recitátorov odmeniť krásnymi knižkami. Sme veľmi radi, že sme sa mohli v tento predvianočný čas trochu stíšiť a naplniť naše srdiečka umeleckým slovom.

               

              PK SJL

            • Pytagoras môže byť s nimi spokojný

            • Minulý týždeň sa niesol v duchu 42.ročníka Pytagoriády.  

              V školskom kole si merali svoje matematické sily žiaci 3. až 8.ročníka a žiaci prímy až tercie.

              Žiaci 1. stupňa základnej školy súťažili priamo v škole písomnou ale aj online formou. Žiaci druhého stupňa a 8. - ročného gymnázia súťažili online formou.

              Do súťaže sa zapojilo celkovo 131 žiakov.

              Úspešných žiakov v jednotlivých kategóriách bolo nasledovne:

              Kategória P3 (3.ročník) – 7 žiakov z celkového počtu 19

              Kategória P4 (4.ročník) – 8 žiakov z celkového počtu 18

              Kategória P5 (5.ročník) – 5 žiakov z celkového počtu 14

              Kategória P6 (6.ročník a príma) – 14 žiakov z celkového počtu 24

              Kategória P7 (7.ročník a sekunda) – 10 žiakov z celkového počtu 24

              Kategória P8 (8.ročník a tercia) – 3 žiaci z celkového počtu 32

              Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme !

              Mgr. Monika Drábová

            • Vianočné posolstvo

            • Tento rok je skutočne výnimočný, plný  rôznych prekážok a obmedzení. Napriek všetkým ťažkostiam nič nám nemôže brániť v šírení radostného vianočného  posolstva. Touto video-formou chceme ponúknuť malým škôlkarom, ale aj rodičom i priaznivcom školy kúsok nášho divadelného umenia, ktoré môže byť i vhodnou chvíľou pre osobné  zamyslenie...

              Zajtra, v krátkom príbehu, nám pomôžu naši najmladší žiaci školy objaviť a nájsť najkrajší vianočný Dar, ktorý je určený pre všetkých.

              Fotogaléria z nácviku :

            • Milí žiaci, vážení rodičia!

            • S potešením Vám oznamujeme, že ministerstvo školstva zverejnilo na svojej stránke zoznam škôl, ktoré môžu v budúcom školskom roku 2021/2022 otvoriť prímu osemročného gymnázia.

              Tešíme sa, že nielen žiaci vo veľkých mestách, ale aj záujemcovia o štúdium na osemročnom gymnáziu z Humenného a okolia budú mať takúto jedinečnú možnosť práve u nás.

            • Advent - čas dávania

            • Od začiatku adventu naše spoločné priestory na chodbe  vytvárajú  atmosféru prichádzajúcej zimy  a radostného očakávania Vianoc. Malý výklenok venovaný našim predkom, nám približuje ich adventné kresťanské tradície. Okrem milej atmosféry nám pripomínajú  podstatu a význam  tohto obdobia.

            • Advent v tercii

            • Advent je čas očakávania a prípravy na Vianoce. Pred rokom v tomto čase by nás ani nenapadlo, že vyzdobiť svoju triedu na advent nemusí byť samozrejmosť. Prípravy by boli v plnom prúde a vyrábali by sme adventné a vianočné ozdoby. Na sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie sme dostali netradičnú dištančnú úlohu - aj napriek dištančnej výučbe sme aspoň virtuálne svoju triedu na advent pripravili. Advent je však hlavne časom duchovnej prípravy. Preto sme sa spolu s triednou učiteľkou zapojili do projektu Advent s Konferenciou biskupov Slovenska. Všetci, ktorí výzvu príjmu, majú na každý deň dve úlohy - prečítať si Evanjelium daného dňa a pomodliť sa na úmysel daného dňa (Otče náš, Zdravas, Sláva Otcu). Úmysel s úryvkom daného Evanjelia je súčasťou obrázka, ktorý dostávame každý deň. A tak sa spoločne, hoci na diaľku, modlíme za všetkých hladujúcich ľudí, za ľudí bez domova, za ľudí, ktorí hľadajú Boha, za matky, ktoré dali život svojim deťom,... Aj keď nie sme spolu v triede, sme stále spoločenstvo, ktoré sa duchovne pripravuje na Vianoce.
              tercia 

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Tento rok sa aj naša škola rozhodla potešiť seniorov, ktorí na Vianoce nečakajú darček od nikoho.

              Spolu s drobným darčekom sme vložili do krabičky aj kúsok svojho srdca.

              Veríme, že sme týmto nezištným činom vyčarili úsmev na tvári a zahriali ich srdiečka.