• Novinky

            • Aktivity IT Akadémie

            • Naša škola je partnerskou školou v projekte - Národný projekt „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“, ktorý reaguje na požiadavky IT sektora prispôsobiť vzdelávací systém aktuálnym a perspektívnym potrebám trhu práce. Aj napriek dištančnému vzdelávaniu sme našich žiakov a študentov zapojili do nových popularizačných aktivít. V rámci IT čajovne sa v januári zúčastnili webinára "Programovanie 2D hier v MakeCode Arcade (ZŠ a SŠ)“.  Lektorom bol PaedDr. Patrik Voštinár, PhD., ktorý vyučuje na katedre informatiky Fakulty prírodných vied Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici. Maturanti využili ponuku a registrovali sa do ONLINE školy manažérskych a IT zručností, ktorú pripravila Fakulta riadenia a informatiky UNIZA (Žilina). V týždni od 8. do 12. februára postupne precvičia manažérske rozhodovanie, tímovú prácu či obchodné rokovanie. Zlepšia si svoje prezentačné i počítačové zručnosti. Benefitom pre našich maturantov je získanie certifikátu, na základe ktorého môžu byť na túto fakultu prijatí bez prijímacích skúšok. Vo februári začíname s krúžkom Programovanie mobilných aplikácii, ktorý v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácii SR v Bratislave bude lektorovať Mgr. G. Čabalová. Naše gymnazistky využili možnosť webinára "Vykašli sa na predsudky“, kde lektorka Lenka Hlinková inšpiruje najmä dievčatá a ženy k práci s technológiami. V ponuke je aj praktický workshop "Kreatívne myslenie". Po absolvovaní získajú študenti uznávaný certifikát od organizátora Grow with Google. Prihlasovanie je stále otvorené. Dištančná výučba otvorila virtuálny priestor a nové možnosti vzdelávania. Stačí si iba správne vybrať :)

              Mgr. Gabriela Čabalová

            • Veľký úspech našich gymnazistov

            • Ani v čase dištančného vzdelávania naše talenty nezaháľajú. V okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku žiaci našej školy obsadili výborné miesta!

              V kategórii starších žiakov máme úžasné dve prvé miesta: v kategórii 2A sa na 1. mieste umiestnila Klára Rumanová z kvinty. V kategórii 2B sa na 1. mieste umiestnila žiačka Anna Bačišinová zo septimy.

              U mladších žiakov, v kategórii 1B, sa na peknom 4. mieste umiestnila Miriam Sitarčíková z kvarty a v kategórii 1A žiak Jozef Potocký zo sekundy obsadil 5. miesto.

              Ďakujeme našim súťažiacim za úspešné reprezentovanie našej školy a blahoželáme im k tomuto úspechu, pretože sa im podarilo presadiť sa v silnej konkurencii škôl z celého okresu. Všetci držíme palce Kláre Rumanovej a Anne Bačišinovej v krajskom kole, kam postupujú!

              Učitelia AJ

            • KARNEVALOVÁ VÝZVA pre malých, veľkých i učiteľov 

            • Milí žiaci a učitelia,

              za normálnych okolností by sme boli v škole a chystali by sme sa na karnevalovú párty. Situácia je však trochu iná. J

              Napriek tomu je tu naša karnevalová výzva pre malých, veľkých i pre učiteľov.

              • Poobzeraj sa doma, použi hrnce, varechy, látky, konáre, sneh... a vytvor si svoju bláznivú masku.
              • Sfoť sa a svoje fotky nám do 31.1.2021 posielaj na emailovú adresu: drabovam2@gmail.com
              • Od 1.2. – 5.2.2021 na našej školskej FB stránke budeš mať možnosť hlasovať za najzaujímavejšiu masku
              • Fotku s najväčším počtom LIKE odmeníme cenou, ktorú určite rád využije každý veľký či malý.

              O čo súťažíš? Zapoj sa a ver mi, že neoľutuješ.

            • Modlitby za zdravý svet

            • Na našej škole sa už druhý týždeň modlíme virtuálnu modlitbovú iniciatívu za odvrátenie pandémie koronavírusu. Všetci žiaci, študenti, rodičia, pedagógovia a zamestnanci našej Cirkevnej spojenej školy v Humennom vysielame k Bohu svoje prosby tiež aj o pomoc pre chorých a trpiacich, a o trpezlivosť a veľa síl pre vyťažených.

              Počas uplynulého týždňa (2. týždeň cez rok B) sme sa spoločne pomodlili 199 modlitieb, dvaja ľudia sa jeden deň postili a jeden človek obetoval svoju skúšku pokory na tento úmysel.

              Chcem sa všetkým poďakovať za zapojenie do týchto modlitieb.

              Nezabúdajme: modlitba je rozhovor s Bohom a Boh počuje každé volanie svojich detí.

               

              + kaplán Peter Pasternák

            • Hodina finančnej gramotnosti s hosťom

            • Že aj dištančné vzdelávanie môže byť zaujímavé, sa presvedčili žiaci sekundy 8 - ročného gymnázia. Na online hodine privítali školiteľku finančnej gramotnosti pani Mgr. Katarínu Kováčovú, PhD. Svojou prezentáciou a ústretovosťou sa snažila žiakov uviesť do sveta financií. Za čas, ktorý nám venovala jej úprimne ďakujeme.

              Pre záujemcov prikladáme aj prezentáciu : KLIK

               

            • Naše modlitby za zdravý svet

            • Tento týždeň sme na našej škole spustili virtuálnu modlitbovú iniciatívu za odvrátenie pandémie koronavírusu. Všetci žiaci, študenti, rodičia, pedagógovia a zamestnanci našej Cirkevnej spojenej školy v Humennom vysielame k Bohu svoje prosby tiež aj o pomoc pre chorých a trpiacich, a o trpezlivosť a veľa síl pre vyťažených.

              Už pomerne dosť dlho v médiách sledujeme čísla. Čísla o šírení koronavírusu. Sú to čísla o tom, koľko ľudí bolo testovaných, koľko bolo pozitívne testovaných, koľko ľudí zomrelo na koronavírus, koľko ľudí sa uzdravilo. Onedlho budeme možno sledovať ďalšie čísla, a to o tom, koľko ľudí je už zaočkovaných. Nám, ktorí nie sme v prvej línii boja proti koronavírusu, sa môže zdať, že nám nezostáva nič iné iba sledovať ako sa daná situácia vyvýja.

              Predsa však máme niečo vo svojich rukách. My ako kresťania sa vieme modliť - máme Boha Otca, ktorý nás miluje a počuje modlitby svojich detí.

              Modlíme sa počas celého týždňa kedykoľvek, kto ako môže a stále na začiatku každého týždňa zverejníme na stránke našej školy počet našich modlitieb za uplynulý týždeň. Nech tieto "naše čísla" sú svedectvom pre svet, že žiadna situácia nie je beznádejnou situáciou. Modlitba má moc. Boh je stále s nami. Vstúpme do spoločenstva s Bohom a v modlitbe vyprosujme uzdravenie pre tento svet, ktorý nám bol zverený, a ktorý milujeme. :)

               

              Prajem všetkým požehnaný čas a myslím v modlitbách.

               

              + kaplán Peter Pasternák

            • Pozdravy a priania IV. A eTwinning projekt

            • Vianočný čas je krásnou príležitosťou obdarovania a priania svojim blízkym, ale aj priateľom a známym. Štvrtáci pred prázdninami si odovzdali navzájom darčeky a priblížili zvyky v ich rodinách. 

              Počas prázdnin pridali aj video pozdravy pre svojich kamarátov v rámci eTwinning projektu.    

            • OZNAM O ZAČIATKU VYUČOVANIA V JANUÁRI 2021

            • Vážení rodičia, milí žiaci, oznamujeme Vám, že

               10. januára 2021 končia zimné prázdniny;

               11. januára 2021 začína vyučovanie, ktoré bude počas týždňa 11. 1. 2021 – 15. 1. 2021 prebiehať dištančne (z domu) pre všetkých žiakov školy;

               o spôsobe vyučovania od 18. januára 2021 Vás budeme informovať.

              Šťastný a požehnaný nový rok 2021 Vám praje vedenie Cirkevnej spojenej školy.