• Novinky

            • Ukončenie šk. roka 2020/21

            • Milí žiaci,

              za nami je ďalší rok naplnený novými poznatkami, prácou, zážitkami, starosťami i radosťami. Rok, ktorý do kroniky našej školy zapísal už druhý príbeh o dištančnom vzdelávaní, počas ktorého sme si na online hodinách uvedomili aj to, akí sme si vzácni a čo pre náš škola znamená. Zvládli sme čas štúdia, úloh i skúšania a dnes sme bohatší o nové vedomosti, životné skúsenosti a úspechy.

              Koniec školského roka sa odohral vonku na školskom dvore. Všetkých žiakov a pedagógov privítala pani riaditeľka Mgr. Marianna Harvanová. Vo svojom príhovore zhodnotila uplynulý školský rok, ktorý bol mimoriadne náročný z mnohých hľadísk. Na záver popriala svojim kolegom a žiakom, aby si všetci odpočinuli a nabrali nové sily do ďalšieho školského roka.

              Po jej príhovore nasledovalo odmeňovanie žiakov za úspechy v olympiádach, rôznych súťažiach a za vynikajúce výchovno-vzdelávacie výsledky.

              Slovo dostali aj deviataci. Poďakovali sa učiteľom za vedomosti a za trpezlivosť, ktorú za tie roky s nimi mali.

              Potom sa už všetci žiaci spolu s triednymi učiteľmi rozpŕchli do tried, prebrali z ich rúk vysvedčenia a bežali v ústrety prázdninám.

            • Súťaž s aplikáciou WocaBee

            • Žiaci ZŠ a mladší žiaci gymnázia pracovali v tomto školskom roku na hodinách nemeckého jazyka aj s aplikáciou WocaBee. Ide o aplikáciu, kde si žiaci hravou formou osvojujú novú slovnú zásobu a zároveň medzi sebou súťažia. Túto aplikáciu si veľmi obľúbili a niektorí boli aj mimoriadne úspešní. V súťaži rozhodoval počet bodov a množstvo splnených balíkov slovíčok. V triede VII.A bola najúspešnejšia - Viktória Beneová, v príme - Dominika Vasilková, v sekunde - Peter Šurin,  a v terciiKatarína Kulanová. Pochvalu a uznanie si však zaslúžia aj ďalší, najmä: Filip Nastišin, Emma Grundzová, Martin Macko, Michaela Bačovčinová z prímy, Mária Skoupilová, Jozef Potocký zo sekundy a Mai Huong Hoang Thi, Marek Sovič, Nina Šurinová z tercie. Víťazom blahoželáme!

              Mgr. D. Chalachanová

            • Nové bicykle

            • Vedenie CSŠ vyčlenilo prostriedky na zakúpenie bicyklov pre MŠ. Tak sa tešíme na našich malých "Saganov", ktorých v škôlke naučíme bicyklovať. 

            • Úspešní angličtinári

            • Výhercovia školských kôl Olympiády v anglickom jazyku a Súťaže v tvorivom písaní v anglickom jazyku si prevzali knižné ceny. Ešte raz blahoželáme!

              PK cudzích jazykov

            • Nadšenie pre anglický jazyk prináša svoje ovocie

            • V rámci súťaže   Na jazykových krídlach, ktorú pripravila ZŠ Dargovských hrdinov, pre humenských tretiakov a štvrtákov, naši žiaci získali v každom kole krásne umiestnenia. 

              Najväčší úspech i veľký obdiv poroty získali naše štvrtáčky v poslednom kole s názvom Shakespeare's club, kde zaujali svojím krásnym prednesom. 

              Všetkým našim šikovným žiakom blahoželáme a tešíme sa, že kvalita vyučovania cudzieho jazyka na našej škole im napomáha napredovať, ale aj stále viac motivovať učiť sa cudzí jazyk.  

              Organizátorom ďakujeme za krásne a praktické odmeny a tešíme sa na ďalšie príležitosti. 

              Mgr. Lenka Mocáková 

            • Teen Ideal World - etwinning projekt, sekunda

            • Od novembra do júna tohto šk. roka trieda sekunda pracovala na eTwinning projekte s názvom Teen Ideal World. Spolu so svojimi mladými rovesníkmi z Poľska, Ukrajiny, Turecka, Talianska, Španielska, Francúzska a Fínska rozmýšľali nad miestom kde žijú a aké je pre nich ideálne miesto na život.

            • Fantastický úspech Diany Jeňovej zo sekundy

            • V piatok 25. júna si Dianka Jeňová zo sekundy vyspievala 1. miesto v súťaži  pre mladých a začínajúcich umelcov Euro Pop Contest Czechoslovak Pearl 2021 v Handlovej. Ako žiačka VIA ARTO, ktorá pôsobí aj na našej škole, postúpila do medzinárodného finále, ktoré sa uskutoční v Berlíne, DE.

              Sme na ňu hrdí a držíme jej v Grand finale prsty.

              trieda sekunda

            • Žiak tercie zvíťazil v celoslovenskej súťaži Objavujeme čaro chémie

            • Žiak tercie Martin Kuľha sa presadil v konkurencii 86 žiakov z celého Slovenska a obsadil prvé miesto v súťaži Objavujeme čaro chémie. Porotu zaujal nielen prezentáciou, ale hlavne kvalitatívnymi výsledkami meraní. 

              Blahoželáme k víťazstvu a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy.

            • Lienky a Včielky v MINIZOO

            • 22.6. si Lienky a Včielky zaleteli do neďalekej Sniny – autobusom. Čakali ich tam kamaráti - zvieratká, v malej sympatickej ZOO. Ako prvá ich privítala fenka Felicita, ktorá ich sprevádzala celým pobytom. Kým nebolo ešte horúco, odvážlivci si išli zajazdiť na kobylke Jessice. Detské ihrisko v príjemnom tieni stromov poskytlo zábavky na dlhší čas. Doslova najväčším lákadlom medzi zvieratami bol 700 kilový zubor Matúš. Lamy, pštrosy, pávy, kozy i prasiatka – to všetko bolo na dotyk. Nakoniec dobre padla zmrzlinka v centre mesta. Lienky a Včielky si dokázali spolu vychutnať pekný koncoročný výlet!

            • Naše ročníkové práce

            • Na konci 4. ročníka si naši  žiaci  pripravili svoje záverečné práce, ktorých cieľom bolo krátko opísať seba a svoju rodinu v anglickom jazyku, ponúknuť vybranú časť Slovenska na výlet a tiež dať dobrý tip na čítanie cez prázdniny. Pripravili si ich v rôznych podobách a prezentovali pred spolužiakmi, učiteľkou i zástupkyňou školy. 

            • Výlet plný dobrodružstva IV. A

            • Krásna príroda, spoločné zážitky, teória v praxi, budovanie jedného spoločenstva. Toto všetko sme mohli spolu prežiť a vyskúšať aj vďaka úžasným a obetavým rodičom i starým rodičom.

              Tr. učiteľka Lenka Mocáková

            • Záložka do knihy spája školy

            • V školskom roku 2020/2021 Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave opäť vyhlásila česko – slovenský projekt Záložka do knihy spája školy. Do 11. ročníka s témou Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní a v próze sa zapojila aj naša škola.

              Tento rok nám bola pridelená ZŠ a MŠ v Jalubí v Českej republike. Do projektu sa zapojilo vyše 90 žiakov I. stupňa a prímy OG. Žiaci boli radi, že záložky potešia iné deti a poputujú až do Čiech. Veríme, že záložky budú sprevádzať deti nielen pri učení, ale aj pri čítaní zaujímavých kníh.