• Novinky

            • Rok Božieho slova

            • Nedeľu Božieho slova sme spolu s farnosťou Všetkých svätých oslávili hudobno-meditačným pásmom  „Slovo sa telom stalo a prebývalo medzi nami“.

              Študenti, učitelia a priatelia školy nás v ňom sprevádzali  slovom, scénickým tancom, hudbou a spevom. Pripomenuli sme si v ňom v ňom aj sv. Hieronyma, ktorý svojím prekladom Svätého písma do latinčiny, sprístupnil Božie slovo všetkým ľuďom.  Súčasťou programu bolo aj zaviazanie sa študentov  a zamestnancov školy k prečítaniu sv. Evanjelií, ktoré budú  zdieľať na spoločných stretnutiach.

              Veríme, že aj my všetci ostatní budeme v tomto roku Božieho slova prehlbovať náš záujem o Sväté písmo, aby nás Božie slovo osobne oslovilo, a tak sa stalo súčasťou našich životov. 

            • Nový pohľad pre rozvrh


            • V novom pohľade nevidíte len rozvrh, ale aj suplovanie, udalosti, zrušené hodiny. V tomto novom, dynamickom pohľade je vidno všetko na prvý pohľad. Môžete sa presúvať po týždňoch alebo dokonca aj zobrazovať či nezobrazovať pre vás potrebné či nepotrebné údaje. Kliknutím na konkrétne políčko zobrazíte vpravo ďalšie detaily. 
              Čo vidíme na prvý pohľad: 
              1. Zrušené hodiny (biely text; je možné ich skryť) 
              2. Hodiny zo suplovania (prerušovaný okraj) 
              3. Udalosť k hodine, napríklad písomka 
              4. Udalosť, ktorá nahrádza hodinu, napr. Branné cvičenie.

              https://help.edupage.org/text.php?id=3161&lang=sk

            • FENOMENÁLNI OLYMPIONICI Z ANGLIČTINY

            • Olympiáda. Jedna z tradičných a stále vyhľadávaných súťaží žiakov rozličných škôl, ktorá tým nadpriemerným jedincom ponúka v rámci rôznych predmetov jedinečnú možnosť zviditeľniť sa a porovnať sa aj s inými budúcimi géniami ich veku. Dňa 15. 1. 2020 sa na Gymnáziu armádneho generála Ludvíka Svobodu v Humennom konalo okresné kolo tejto legendárnej udalosti v anglickom jazyku pre stredné školy. V Centre voľného času zas pre základné školy. Mladí, talentovaní študenti z najúspešnejších škôl okresov Humenné, Snina, Vranov nad Topľou a Medzilaborce, sa v rôznych kategóriách postavili proti sebe, aby členom odborných komisií predviedli svoje lingvistické, hovorové i gramatické schopnosti z najpoužívanejšieho jazyka na svete. Výsledky boli pre našu školu ohromujúce.

                          Tak najprv ku gymnazistom. Nadaná Danka Korekáčová (Oktáva) v početnej konkurencii kategórie 2B (žiaci tretích a štvrtých ročníkov stredných škôl), obsadila suverénne prvé miesto, a tak pôjde celý humenský okres, dňa 12. 2. 2020, reprezentovať na krajské kolo do Prešova. Spolu s ňou však pocestuje aj naša fantastická Rebeka Tongeľová (Septima), ktorá zas nedala šancu nikomu v kategórii 2C2 (anglofónni žiaci), a takisto si odnáša zlato. V skupine najmladších tínedžerov (kategória 2A) reprezentoval našu školu Štefan Korekáč zo Sexty, ktorý len o jeden bodík unikol tretiemu miestu a získava teda štvrtú priečku.

                          A čo naši základoškoláci? Tí strávili deň v Centre voľného času, kde Rebeka Styrančáková z Kvarty vybojovala v ťažkej konkurencii obdivuhodný bronz a malých, najhúževnatejších bojovníkov v cudzom jazyku, reprezentoval Jožko Potocký z Prímy. Ten sa síce v prvej trojke neumiestnil, ale s prehľadom zvládol všetky úlohy a svojou reprezentáciou nám takisto spravil dobré meno svojím umiestnením na priečke číslo sedem.

                          Týmto ukážkovým výsledkom sa nesmierne tešíme, zo srdca výhercom gratulujeme a zároveň ďakujeme našim angličtinárom, pánovi učiteľovi Jozefovi Bubnárovi, pani učiteľkám Márii Čiefovej a Lenke Mikitovej za to, že sa vždy svedomito venujú našej mládeži, častokrát aj vo svojom voľnom čase. A takto túžime fungovať aj naďalej. Šikovní žiaci, obetaví učitelia a príjemná atmosféra sú totiž atribúty, ktoré školu robia kvalitnou. Nech sa víťazom z cirkevnej školy darí v živote i naďalej a nech sú vzorom pre mnohých, ktorí chcú na sebe tvrdo pracovať a prekonávať svoje zóny komfortu. Pretože práve takýmto mladým ľuďom patrí budúcnosť...

            • Pygmalion

            • 13. januára 2020 sa študenti gymnázia našej školy zúčastnili divadelného predstavenia Pygmalion v Štátnom divadle v Košiciach. Historická budova divadla poskytla dôstojný priestor na uvedenie pravdepodobne najúspešnejšej hry G. B. Shawa.

            • Pozvánka na školský ples 2020

            • Vážení učitelia, drahí študenti a priatelia školy. Trieda Septima Vás srdečne pozýva na ples MAMMA MIA!, ktorý sa uskutoční dňa 22.2.2020 o 18:00 v reštaurácii Appettito. Pripravujeme pre Vás bohatú tombolu, chutné jedlo a veľa zábavy. Vstupenku v hodnote 22€ si môžete zakúpiť v triede Septima. Tešíme sa na Vás a nezabúdajte... čakajte nečakané.

            • eTwinningový projekt úspešný aj v Európe

            • Ešte minulý školský rok pracovali žiaci terajšej sexty osemročného gymnázia na medzinárodnom projekte v rámci programu eTwinning, ktorého cieľom bolo zmapomať a šíriť európske povedomie. Spoločne pracovali na výrobe online kníh s rôznorodou tematikou, aby čo najobšírnejšie zachytili bohatstvá európskeho kontinentu.

              Projekt pod názvom Lets Share Our European Identity získal nedávno prestížne ocenenie Európsky certifikát kvality, čím sa zaradil medzi najlepšie spomedzi projektov za školský rok 2019/2020. Je to ocenenie kooperatívnej práce učiteľov a študentov, ako aj odmena za nemalé úsilie a čas, ktorý potrebovali zainteresovaní na vypracovanie kvalitného projektu.

              Mgr. Lenka Mikitová

          • Oznam o rodičovskom združení
            • Oznam o rodičovskom združení

            • Oznamujeme rodičom žiakov CSŠ v Humennom, Duchnovičova 24, že triedne konzulácie sa uskutočnia vo štvrtok  16.1.2020 v čase od 14.00 - 16.30 hod. v triedach.