• Novinky

            • Ocenenie úspešných reprezentantov v olympiádach

            • Oceňujeme úspechy našich žiakov a študentov, ktoré dosiahli v okresných a krajských kolách Olympiád v anglickom a nemeckom jazyku. Ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších ročníkoch.

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Literatúra trochu inak...

            • Študenti septimyIII. AG ukázali svoje zručnosti a kreativitu, keď originálnym spôsobom spracovali povinné literárne diela. Umelecké spracovanie bolo realizované naozaj zaujímavým spôsobom – formou obrazov, hry, kulís, ba i zostrojením drevenej stajne Maca Mlieča. Finálne projekty odprezentovali pred svojimi spolužiakmi na hodinách literatúry.
              Verím, že aj takýmto spôsobom si upevnili učivo literatúry, veď o rok ich čaká maturitná skúška.


              PhDr. Daniela Hojdanová

            • Poďakovanie našim študentom

            • Dňa 27. 6. 2023 usporiadala Spojená škola internátna školskú akciu Deň rodiny. Pred niekoľkými rokmi boli žiačky CSŠ ako výpomoc (animátorky) a z jednej takej akcie sa stala krásna tradícia. Rebeka, Katka, Klára - žiačky gymnázia sa neuveriteľne empatickým spôsobom venovali deťom a vyčarili im úsmev na tvári. Dať pocit, že sme si všetci rovní, je obrovské umenie a týmto dievčatám sa to podarilo. Radosť a smiech bolo počuť široko ďaleko. Riaditeľka školy prejavila veľké uznanie a poďakovala dievčatám za profesionálno-ľudský prístup. Ďakujeme Rebeke, Katke a Kláre z triedy septima.

              p. Styrančáková

               

            • S mikrofónom v rukách

            • V rámci hodiny matematiky si žiaci tercie boli overiť svoje komunikačné a matematické schopnosti v centre mesta Humenné. Stanovili si témy a znaky svojho štatistického prieskumu, náhodne oslovovali okoloidúcich ľudí a svoje zistenia spracovali.

              Čo zaujímavé zistili? Však si pozrite.

              Mgr. Monika Drábová

            • Ďalší európsky certifikát kvality pre eTwinning projekt

            • Viaceré eTwinning projekty na našej škole získali aj tento rok európsky certifikát kvality. Teší nás, že k nim patrí aj projekt eTwinners Go Green, na ktorom minulý školský rok pracovala trieda tercia.

              Srdečne blahoželáme! 

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Ako na prázdniny

            • Detí z ŠKD privítali v pondelok medzi seba záchranára Mareka Puškára, ktorý im vysvetlil a znázornil jednotlivé kroky pri poskytovaní prvej pomoci. Taktiež deti vystríhal pred možnými nástrahami prichádzajúcich letných prázdnin.

              Vychovávateľky Oli a Maja

            • Naši dobrovoľníci v akcii

            • Ako dobrovoľníci sme sa zúčastnili na akcii, ktorú organizovalo dobrovoľnícke centrum Krajší deň. Združenie, ktorého cieľom je spríjemniť našim dospelým a detským pacientom chvíle strávené v nemocnici v Humennom.

              Marianna Hojdanová (sexta)

            • Návrat do minulosti

            • Archeopark v Hanušovciach nad Topľou ponúka skvelú zážitkovú formu poznávania histórie.
              Žiaci V. AVI. A sa  26. 6. 2023 takejto formy poznávania histórie zúčastnili. Nazreli do príbytkov ľudí z praveku,
              vyskúšali si rôzne remeslá ako hru na hudobný nástroj, mletie múky na žarnove, streľbu z luku, tkanie či výrobu
              medených šperkov. Na vlastnej koži zažili dobrodružstvo pri dotyku s históriou.


              Mgr. Miroslava Radová

            • Viedeň ❤️

            • V prvý letný deň, 21. 6. 2023, sa naši gymnazisti vybrali na exkurziu do hlavného mesta Rakúska, Viedne. Tam ich čakal nielen horúci slnečný deň, ale aj celá spleť nádherných starobylých budov, parkov a záhrad. Prešli sa centrom mesta, v Dóme sv. Štefana si vyprosili požehnanie, videli radnicu, parlament aj palác Hofburg
              (dnešné sídlo prezidenta). Navštívili múzeum Sisi, letné sídlo Habsburgovcov zámok – Schönbrunn a najstaršie Zoo na svete, ktoré je situované v prekrásnych zámockých záhradách. Povozili sa metrom a učili sa orientovať v cudzojazyčnej mape. Pri všetkej tej kráse plnej zážitkov sa snažili dorozumievať cudzím jazykom a presvedčili sa, že bez neho to v zahraničí nejde.


              Mgr. D. Chalachanová, Mgr. Ľ. Krajňák

            • Ako si úspešne založiť elektronický obchod

            • Naši žiaci tercie úspešne ukončili celoročné vzdelávanie v rámci IT školy s témou Ako si úspešne založiť elektronický obchod. Naučili sa načúvať požiadavkám zákazníkov, urobiť prieskum trhu, vytvoriť produktové karty. Pracovali v prostredí skutočnej firmy. Prišli na to, že úspešní sa môžu stať len s originálnym nápadom, že kvalitná fotka a opis predávajú ... a na mnoho ďalšieho. Vzdelávanie ukončili skúškou a certifikátom.

              Veríme, že aj v budúcom školskom roku budeme môcť našim študentom ponúknuť okrem kvalitného teoretického vzdelávania aj mnoho praktických skúseností pre život.

              Mgr. Monika Drábová

               

               

            • DofE expedícia

            • Ísť za svojím cieľom nie je vždy jednoduché. Cesta k jeho dosiahnutiu občas býva kľukatá, v našom prípade môžeme povedať, že mokrá.
              Účastníci programu DofE, Majka Balogáčová a Marek Macko z kvinty, si na začiatku školského roka stanovili ciele v oblastiach športu, talentu a dobrovoľníctva. Súčasťou programu je aj absolvovanie expedície, ktorá je príležitosťou, ako vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Na dva dni vyrazili do prírody a objavovali zaujímavé miesta na východnom Slovensku. Počasie im síce tento víkend neprialo, ale aj napriek tomu Majka a Marek prvú časť expedície úspešne absolvovali.


              Hor sa do ďalších kilometrov v Slovenskom raji!


              Mgr. Lenka Kosťunová