• Novinky

            • Zimné radovánky v školskom klube

            • Zima prišla, sneh nás láka, postavme si snehuliaka. Pani ZIMA nám v mesiaci január ukázala svoju pravú tvár. Tešili sme sa snehu z ktorého si deti vytvorili rôznych snehuliakov, bunkre, iglu, ale taktiež nechýbala aj poriadna guľovačka.
              Deti a pani vychovávateľky ŠKD. 

            • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

            • Minulý týždeň sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku, kde naši žiaci  Martin Kuľha (kvarta) a Diana Prigancová (II.AG) získali vynikajúce 3.miesta.

              Máme z nich veľkú radosť, srdečne im blahoželáme  a ďakujeme za reprazentáciu školy.

              Mgr. Daniela Chalachanová

            • Predstavujeme vám naše talenty

            • V prvom ročníku nášho gymnázia máme veľa talentovaných študentov. Jedna z nich je aj Sofia Piškaninová. Je veľmi šikovná a venuje sa foteniu a kresbe. Takto sa nám predstavila:

              „K foteniu som sa dostala práve v zime. V čase karantény sme dostali zo školy úlohu zachytiť zimnú prírodu. Touto malou úlohou som si zaľúbila fotenie. Vždy keď sa prechádzam, to je jedno či som na ceste do školy alebo som na prechádzke so svojim psom, vždy ma niečo osloví, čo pre svoju nádheru musím zvečniť. Sme obklopení touto nádhernou krásou celý svoj život. Nie som fotografka. Fotím len mobilom, ale snažím sa svojimi fotografiami urobiť radosť ľuďom okolo seba. Druhou mojou záľubou je kreslenie. Kreslila som si už od malička. Svojimi kresbami som vždy chcela potešiť niekoho iného. Začala som si kresliť do sketch booku, vždy keď som pocítila inšpiráciu. Minulý rok som si založila stránku, kde dokonca kreslím obrázky na želanie. Venujem sa hlavne portrétom. Milujem čierno-biele obrázky, ich jednoduchosť a zároveň krásu. Ešte taká čerešnička na torte. Nikdy som nechodila na žiadnu umeleckú školu. Moje zručnosti sú darom, ktoré som si vypilovala neustálym kreslením a pozorovaním.
              Vždy si choďte za tým čo máte radi, nehľaďte na to čo ostatní hovoria. Ak pôjdete za hlasom svojho srdca budete šťastní."

              Ďakujem za úprimné slová Sofia. Ak vás jej práca oslovila, prikladáme odkaz na jej tvorbu: https://www.instagram.com/sofia_canis/ alebo https://www.facebook.com/Sofia_canis-100294305698032

              Mgr. Monika Drábová

            • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku 🏆

            • Ďakujeme našim žiakom Samuelovi Rudymu (sekunda), Mai Huong Hoang Thi (kvarta) a Štefanovi Korekáčovi (oktáva) za výbornú reprezentáciu našej školy na okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku.

              Ešte srdečnejšie ďakujeme a blahoželáme  Rebeke Styrančakovej (sexta), ktorá obsadila prvé miesto v kategórii 2A a postúpila do krajského kola.

              Držíme palce, Rebeka!

              PaedDr. Mária Čiefová

            • eTwinning projekt s nemčinou

            • V rámci nemeckého jazyka sme sa opäť zapojili do medzinárodného projektu eTwinning. Po minuloročnom úspechu s medzinárodným projektom Zungenbrecher (Jazykolamy), ktorý bol ocenený na certifikátom na národnej aj európskej úrovni, sa žiaci Septimy a tri žiačky z III. AG (Hrehová Zuzana, Troščáková Bianka, Vaškovičová Ivana) odhodlali znova vstúpiť do spolupráce s novým nadšením a očakávaniami.
              Čaká nás spolupráca s piatimi školami v zahraničí v Poľsku, Grécku, Chorvátsku a Turecku. E-Twinningový projekt Teens beschreiben – Hier leben wir (Tínedžeri popisujú – Tu žijeme) teraz bude slúžiť ako nový zdroj spolupráce, skúseností a priateľstiev nielen na európskej úrovni, ale bude aj motiváciou k učeniu sa nemeckého jazyka ako druhého cudzieho jazyka v Európskej Únie. Jednotlivé úlohy projektu sa realizujú od januára 2022 do
              mája 2022. Cieľom je posilniť nielen jazykové a sociálne kompetencie, ale aj technologické s použitím nástrojov Web 2.0. V medzinárodných pracovných skupinách môžu rozvíjať aj svoju kreativitu a posilniť tak kultúrne povedomie pri vytváraní jednotlivých medziproduktov pri prezentovaní spoločenskej a občianskej kompetencie s dosiahnutím stanoveného cieľa projektu.

              Tešíme sa na novú spoluprácu a nové zážitky vo svete eTwinning.
              sr. Sofia

            • INFORMÁCIE K NÁSTUPU ŽIAKOV OD 10.1.2022 !

            • Vážení rodičia, milí žiaci!

               

              Od pondelka 10. januára 2022 sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov školy.

               

              Výchovno-vzdelávací proces pre žiakov prebieha podľa platného rozvrhu hodín. 

               

              Žiaci nosia rúška a prezúvajú sa. 

              Rodič je povinný zabezpečiť pre svoje dieťa hygienické vreckovky a náhradné rúško.

               

              Rodičom  odporúčame, aby svoje deti otestovali ešte pred nástupom do školy, t.j. v nedeľu 9. 1. 2022 a následne testovanie oznámili prostredníctvom EduPage. Testovanie sa naďalej odporúča opakovať dvakrát týždenne, resp. pri vyskytnutí sa príznakov ochorenia. V prípade pozitivity treba ihneď oznámiť pozitivitu dieťaťa škole a následne detskému lekárovi, ktorý rozhoduje o karanténe dieťaťa. 

               

              Do školy má nastúpiť len zdravé dieťa. 

               

              Škola postupuje podľa Školského semaforu.

              V prevádzke bude ŠKD aj školská jedáleň.

               

              Vážení rodičia,

              prosíme Vás, aby ste triednym učiteľom nahlasovali pozitivitu dieťaťa, resp. karanténu dieťaťa. 

              Do nariadenej karantény idú žiaci, ktorí boli v kontakte s pozitívnym v priebehu dvoch dní a nespĺňajú kritérium výnimky z karantény - neočkovaní, neprekonaní. Trieda pozitívne testovaného žiaka musí ísť do karantény na 10 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou okrem tých, čo si uplatňujú výnimku z karantény. Žiaci triedy v karanténe sú následne nahlásení vedením školy na RÚVZ.

              Zákonný zástupca naďalej vypĺňa tlačivo o bezpríznakovosti prostredníctvom EduPage alebo prostredníctvom tlačiva, ktoré doručuje škole. 

              Tlačivo si môžete stiahnuť tu: Bezpriznakovost_-_ziak_ 

              alebo si ho vyzdvihnúť na vrátnici školy dňa 7. 1. 2022 od 7.00-15.00 hod. 

               

              Ďakujeme Vám za spoluprácu a pochopenie.

              V Humennom, 7. 1. 2022