• Novinky

            • VZÁCNY POZDRAV PRE NAŠU ŠKOLU Z KRÁĽOVSKÉHO LONDÝNA

            • Náš učiteľ na gymnáziu, Mgr. Jozef Bubnár, vyhral celosvetovú súťaž stredoškolských angličtinárov s názvom “Teach with Dave”. Jej organizátorom je britské vydavateľstvo Macmillan, ktoré ako hlavnú cenu ponúklo pre jedenásť učiteľov z celého sveta pobyt v hlavnom meste Anglicka, v Londýne, a tiež profesionálne semináre s autorom jednej z najvyhľadávanejších stredoškolských učebníc angličtiny na svete, Gateway, s Davidom Spencerom.

              Nakoľko túto modernú učebnú pomôcku využívame na gymnáziu aj my, náš pedagóg sa rozhodol zapojiť a nahrať so žiakmi Septimy a už bývalej IV.AG dôvtipné minútové video, v ktorom originálnym scenárom odpovedal na súťažnú otázku, prečo práve on by mal byť vybraný na takéto hodnotné podujatie. Jeho spracovanie Davida natoľko nadchlo, že nám dnes spod Big Bena poslal špeciálny pozdrav a my sme nesmierne poctení. Pánovi učiteľovi ďakujeme, že nás takto zviditeľňuje vo svete aj počas prázdnin a držíme mu prsty aj do jeho ďalšej práce. Video s milými slovami legendárneho edukátora si môžete pozrieť na tomto linku:

            • JAZYKOVÁ UNIVERZITA 4. DEŇ

            • Plní vďačnosti Bohu, ale aj  voči všetkým, ktorí sa pričinili o super prežité dni, sme ukončili krásne a požehnané 4 dni. Špeciálna vďaka patrí  našim mladým a veľmi obetavým  animátorom, za ich trpezlivosť a vytrvalosť.

               Veríme, že spoločne strávené dni nám pomohli upevniť medzi nami priateľstva, rozšírili slovnú zásobu v AJ a hlavne dali viac podnetov ako sa rozumne stravovať bez zbytočného plytvania.

            • Jazyková univerzita 1.deň

            • Neplytvaj! Jedz múdro a zdravo! 

              Predstavenie myšlienky, spoločné zoznamovačky, súťaže, sv. omša a mestská hra pomohli vytvoriť atmosféru zapálených nadšencov, ktorým nie je vôbec jedno ako sa zaobchádza s potravinami a s  jedlom.

            • Exkurzia – Viedeň 2019

            • Mesto snov, hudby, či cisárske mesto – jednoducho Viedeň. Kto by nechcel ochutnať aspoň kúsok jej bohatej histórie? Prednedávnom zlákala aj nás, a tak sme sa rozhodli vyskúšať nemčinu v praxi a preskúmať ju. Naša návšteva v sebe zahŕňala trošku kultúry v podobe návštevy umelecko-historického múzea, parlamentu, radnice, kde sa každoročne konajú vianočné trhy, ako aj zábavy, ktorú sme si užívali v zábavnom parku Prater. Tam sme sa previezli aj na Viedenskom obrom kolese, kde sa nám Viedeň odhalila v celej svojej kráse. Prezreli sme si Dóm sv. Štefana, zúčastnili sa aj sv. omše v nemeckom jazyku a vybrali sa tiež po stopách Habsburgovcov, navštívili sme ich niekdajšie sídla - zámky Hofburg a Schönbrunn. Najstaršia Zoo na svete bola nádherným zavŕšením našej návštevy Viedne. Tak čo, zlákali sme aj vás?

            • eTwinning v anglickom jazyku – tercia

            • V tomto školskom roku sa trieda tercia zapojila do medzinárodného projektu eTwinning s názvom Let's go out! Našimi partnermi boli žiaci z Portugalska, Francúzska a Poľska. V úvodnej fáze sme fotili a v anglickom jazyku opisovali jedlá, ktoré bežne jedávame v rodinách na raňajky, obed a večeru. Z nich sme vybrali tie najčastejšie a k fotografiám sme vypracovali recepty. Tie sme zverejnili na portáli eTwinningTwinSpace. Špeciálnymi dobrotami boli veľkonočné jedlá. Tie sme našim partnerom predstavili v tradičných veľkonočných košíkoch a označili sme ich. V ďalšej fáze sme zo všetkých medzinárodných jedál vytvorili Menu pre reštauráciu Old Town Road. V dvoch skupinách sme pripravili dialógy, zahrali ich v našej čajovni a spravili video. Pozreli sme si aj partnerské videá. Na záver sme si zahrali kahoot kvíz a odniesli si mnoho skúseností, poznatkov o jedlách v partnerských krajinách, ale aj kopec zábavných zážitkov. PaedDr. Mária Čiefová

            • Let´s share our European identity

            • V mesiacoch máj až jún sa žiaci kvinty zapojili do medzinárodného e-Twinningového projektu pod názvom Let´s share our European identity. Stali sa tak súčasťou veľkého projektu pozostávajúceho z aktívnej účasti 17 partnerských škôl z 9 krajín sveta.

              Študenti si stanovili niekoľko cieľov. Hlavným z nich bolo rozvinúť povedomie o európskom kultúrnom dedičstve a o dôležitosti jeho ochrany. Spomínaný projekt mal taktiež za cieľ podporovať schopnosť spolupráce medzi študentmi z rôznych krajín Európy, preveriť ich schopnosť aktívne komunikovať  v cudzom jazyku a pracovať s modernými  technológiami.

              Celé snaženie študentov v spolupráci s ich učiteľmi zavŕšila tvorba elektronických kníh, ktorých výslednú podobu nájdete kliknutím na nasledujúci odkaz: http://padlet.com/clubeeuropeualmeirim/hozj2zp8kkza

              Mgr. Lenka Mikitová