• Novinky

            • Z hodiny matematiky

            • Ako lepšie pochopiť zlomky a skamarátiť sa s nimi? Ako ich porovnávať?

              To pomocou hry pochopili naši siedmaci. Neveríte? Opýtajte sa ich :)

              Mgr. Monika Drábová

            • Radosť dávaním rastie

            • Žiaci II. A potešili ružičkami, pozdravmi, ale hlavne milými básničkami a pesničkami seniorov z Denného stacionára sv. Jána Krstiteľa. Návštevou vyjadrili úctu k starším a spríjemnili  ich dopoludnie v zariadení. Obdarovanie bolo vzájomné a späť odchádzali obdarovaní aj oni milými darčekmi a sladkými dobrotami. Kde niet úcty k starým ľuďom, tam niet budúcnosti pre mladých.  Svätý Otec František 

              Tr. učiteľka Lenka Mocáková

            • Jazykové výzvy - Language challenges

            • Pri príležitosti Dňa jazykov sa študenti I. AG a II. AG zaviazali v určitom termíne splniť rozličné jazykové výzvy: napr. prečítať si knihu v origináli, pozrieť si film alebo vypočuť si audioknihu v angličtine, telefonovať s kamarátom po anglicky, prepnúť nastavenia v mobile do angličtiny, povedať vtip alebo napísať si nákupný zoznam v cudzom jazyku, či dokonca upiecť koláč podľa anglického receptu...

              Takéto a ďalšie výzvy študenti naplnili a vzájomne zdieľali, ako si počínali.

              Mgr. Adela Antolíková

            • Story of Jeans

            • Poznáte príbeh džínsov? Hovoria vám niečo mená Levi Strauss a Jacob Davis? V učebnici sme preberali tento zaujímavý príbeh nohavíc, ktoré sa stali populárne hlavne u mladých a dodnes sa vyrábajú v rôznych štýloch a farbách. Materiál denim zas spájame s mestečkom Nimes vo Francúzsku, čo vlastne dalo rifľovine zaujímavý názov. Jeans - pohodlné a stále in.

              Mgr. Ľubomíra Krajňák

            • Ruženec na hodinách cudzích jazykov

            • V mesiaci Ružencovej Panny Márie sa niektorí žiaci a študenti našej školy modlili svätý ruženec aj na hodinách anglického či nemeckého jazyka. Preverili a zlepšili si tak svoje jazykové zručnosti aj v tejto oblasti.

              Veríme, že im táto skúsenosť bude v budúcnosti osožná a  pri modlitbách v cudzej reči sa nebudú cítiť stratení.


              PK cudzích jazykov

            • Obrovský úspech – Timravina studnička – celoslovenské kolo

            • Po víťazstve na okresnom kole nás študent II. AG Samuel Simčo reprezentoval v prednese slovenskej pôvodnej prózy na celoslovenskom kole v Lučenci. Svojím umeleckým prednesom si získal odbornú porotu a priniesol si krásne 3. miesto.
              Samuelovi ďakujeme za úspešnú reprezentáciu nielen našej školy, ale aj nášho mesta a prajeme mu, aby naďalej objavoval krásu umeleckého slova.

              PhDr. Daniela Hojdanová

            • Boli sme v Kambodži

            • V mene pápeža Františka sa 23. októbra 2022 celá Cirkev stretáva, aby sa modlila a pomáhala. Misijná nedeľa je najväčšou akciou solidarity na celom svete. Na našej škole sa pripájame k tejto akcii. Dnes sme sa spoločne pozreli do Kambodže, pretože tohtoročná zbierka poputuje práve na projekty, ktoré realizujú Pápežské misijné diela. Spoločne sme sa tiež pozreli aj na život bl. Paulíny Jaricotovej, na ktorej podnet Pápežské misijné diela vznikli. Blahoslavená bola tento rok 22. mája. V modlitbách sme mysleli aj na veľkého človeka misií kardinála Jozefa Tomka, ktorý bol dlhé roky prefektom pre evanjelizáciu národov.

              kaplán Peter

            • Tá naša stužková...

            • Dočkali sme sa. Po intenzívnych prípravách nadišiel deň stužkovej slávnosti študentov oktávy. V kresťanskom duchu sme náš deň začali sv. omšou v Kostole Všetkých svätých, kde pre nás zazneli povzbudzujúce slová. Taktiež boli posvätené stužky, ktoré už teraz hrdo nosíme. Pokračovali sme samotnou stužkovou slávnosťou, ktorá bola plná dojemných chvíľ, smiechu a zábavy.

              Ďakujeme našim rodičom a učiteľom za krásny spoločný večer, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.


              Študenti oktávy

            • Študentské voľby 2022

            • V stredu 19. 10. 2022 sa uskutočnili na našej už po druhýkrát Študentské voľby. Voľby boli simuláciou skutočných komunálnych volieb, ktoré nás onedlho čakajú. Na študentských voľbách sa zúčastnili študenti I. AG – IV. AG, kvinty – oktávy. Študenti získali skúsenosť s voľbami a dozvedeli sa, ako fungujú. Prečo sú študentské voľby dôležité? Študentské voľby predovšetkým dávajú mladým priestor vyjadriť svoj názor. Podporujú dialóg o politickom dianí na Slovensku a uvádzajú poučky o demokracii z učebníc občianskej náuky do praxe. Prispievajú tiež k prebúdzaniu záujmu mládeže o ich budúcnosť a budúcnosť Slovenska.

              Potrebujeme mladým povedať, že na nich záleží a že svoju budúcnosť majú vo svojich rukách.
              Mgr. Kavčaková

            • Žiakom ponúkame viac

            • Podporujeme žiakov a zabezpečujeme im inovatívnymi spôsobmi zlepšovať študijne výsledky, pripravujeme im pôdu pre úspešný vstup do budúceho zamestnania a do života.

              Žiaci našej školy majú možnosť pravidelne sa rozvíjať pod vedením PhDr. Slavomíra Terezku z organizácie IT Škola. Prvé vzdelávanie plné inšpirácie, praktických skúseností, súťaže a odmeňovania sa uskutočnilo vo štvrtok 20. 10. 2022.

              Už teraz sa žiaci tešia na ďalšie stretnutie.

              Mgr. Monika Drábová

            • Mesiac úcty k starším

            • Milí starí rodičia, tento mesiac si na Vás spomíname ešte s väčšou láskou a to rôznymi spôsobmi. Originálne pozdravy, zaujímavé darčeky, písanie listov, či modlitba sú vyjadrením našej vďačnosti a úcty.

              Veríme, že najmilším darčekom bude pre Vás aj osobné stretnutie so svojimi vnúčatami pri krátkom kultúrnom programe a so sladkým občerstvením v triedach.

              Tešíme sa na Vás a ďakujeme za Vašu lásku!  

            • Exkurzia - Ochtinská aragonitová jaskyňa

            • Máte radi prírodu a chcete vidieť niečo unikátne, niečo jedinečné, niečo, čo obdivujú ľudia z celého sveta? 

              Na vlastnej koži si  prírodnú krásu zažili študenti nášho gymnázia z tried kvarta, sexta a II. AG. Aj keď ďalej od domova, no napriek vzdialenosti sa oplatilo vycestovať. Ochtinská aragonitová jaskyňa predstavuje unikátny prírodný  fenomén pútajúci pozornosť bohatosťou a rôznorodosťou aragonitovej výzdoby i svojráznym vznikom. Je zapísaná v svetovom prírodnom dedičstve UNESCO. Ďalšie jaskyne tohto druhu nájdete na Morave, v Mexiku a Argentíne. Čas strávený v podzemí určite nebudete ľutovať, lebo uvidíte niečo, čo miliardy ľudí na planéte ešte nevideli. 

              Mgr. Lenka Kosťunová

            • Okresné kolá basketbalu žiakov a žiačok SŠ

            • V stredu 19. 10. 2022 a vo štvrtok 20. 10. 2022 sa odohrali okresné finálové kolá v basketbale žiakov a žiačok stredných škôl nášho okresu. V stredu odohrali svoje zápasy žiaci a vo štvrtok žiačky. Žiaci aj žiačky, ktorí reprezentovali našu školu podali výborné výkony a obidve družstvá vybojovali pekné 3. miesta.

              Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Milión detí sa modlí ruženec

            • Aj žiaci našej školy sa v utorok 18. októbra o deviatej hodine pridali k deťom z viac ako 140 krajín sveta, ktoré sa zapojili do iniciatívy pápežskej nadácie ACN (Pomoc Cirkvi v núdzi) – Milión detí sa modlí ruženec. Cieľom tejto iniciatívy je spojiť modliace sa deti s úmyslom vyprosovať mier vo svete a pokoj v ľudských srdciach.

              K modlitbe nás pozval aj pápež František, ktorý v nedeľu 16. októbra vo svojom príhovore povedal: „Ďakujeme všetkým chlapcom a dievčatám, ktorí sa na iniciatíve zúčastňujú! Pripájame sa k nim a zverujeme do príhovoru Panny Márie strýznený ukrajinský ľud i ďalšie národy, ktoré trpia vojnou a akoukoľvek formou násilia a biedy.“

              Modlitbu žiakov v kaplnke i v triedach školy viedli vyučujúci pedagógovia. Žiaci 3. a 4. ročníka spolu s p. kaplánom P. Pasternákom sa pripojili k deťom z iných humenských škôl vo farskom Kostole Všetkých svätých.

              Pokoj vo svete je vzácny dar. Nech aj táto naša modlitba prispeje k jeho rozšíreniu, aby deti vo svete nemuseli prežívať utrpenie a bolesť vojnových konfliktov.

              PK KNB