• Novinky

            • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA – školské kolo

            • Dňa 24. novembra sa konalo školské kolo geografickej olympiády. Naši žiaci sa zapojili  do všetkých kategórii – E, F, G,  spolu 18 žiakov. Darilo sa im veľmi dobre, všetci súťažiaci v školskom kole  boli úspešní. Na okresné kolo postupujú  z každej kategórie prví traja, ktorí získali najviac bodov.

              Za jednotlivé kategórie  sú to žiaci:

              Kategória E:  1.Hoang Thi Mai Huong – kvarta

                                     2. Potocký Jozef – tercia

                                     3. Skoupilová Mária – tercia

              Kategória F: 1. Kuľha Antón - sekunda

                                    2. Zlacký Šimon – sekunda

                                    3. Mocák Ondrej – sekunda

              Kategória G: 1. Soloninka Pavol – 5.A

                                     2. Skoupil Jozef – 5.A

                                     3. Čirkes Samuel – 5.A

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom prajeme veľa úspechov v okresnom kole.  

              Mgr. Viera Fedoriaková

            • Požehnanie adventných vencov

            • Advent je liturgickým obdobím, kedy sa modlitbami a pobožnosťami v našich rodinách pripravujeme na sviatky Narodenia Pána, na Vianoce. Na našej škole sme toto obdobie očakávania začali požehnaním adventného venca v školskej kaplnke a požehnaním adventných vencov v našich triedach. Žiaci na dištančnom vzdelávaní sa s nami spojili online formou. Všetkému predchádzala rozhlasová hra.

              Z našej školy prejeme všetkým požehnané adventné obdobie, aby sme ho prežili v duchu ticha, cez ktoré môžeme lepšie vnímať Božiu prítomnosť.

            • Adventné vence družinárov

            • Sovičky z I. oddelenia sa aj takto pripravovali na nové liturgické obdobie - Advent. Každý si vytvoril svoj adventný venček podľa vlastných predstáv. Šikovní prváci si venčeky s radosťou odniesli domov, aby si na ňom spolu s rodičmi mohli zapáliť prvú sviečku.

              Mgr. Simona Jevčáková

               

            • eTwinners Go Green

            • Mladí ľudia vedia aké je veľmi dôležité byť aktívni pri ochrane nášho životného prostredia. Trieda sekunda sa odvážne pustila do nového eTwinning projektu s názvom eTwinners Go Green. Na začiatku zhodnotíme ako naša škola prispieva k ochrane životného prostredia a postupne sa pokúsime k mnohým aktivitám pridať ešte ďalšie, ktoré nás posunú vpred. Tešíme na kvízy, hry, chaty, prácu v medzinárodných tímoch, plnenie výziev, výrobu eko produktov a online stretnutia s partnermi z Talianska, Španielska, Grécka, Poľska, Turecka a Litvy.

              S angličtinou, odvahou a ochotou si vytvoríme aspoň o kúsok krajší svet.

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Synoda 2021-2023

            • Božia cirkev je pozvaná na synodu.

              Týmto pozvaním pápež František vyzýva celú Cirkev, aby si kládla otázku o synodalite.

              Viac informácií sa dozviete kliknutím na tento odkaz : KLIK

            • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku

            • Až 48 súťažiacich si v posledných týždňoch zmeralo svoje sily v Olympiáde v anglickom jazyku. Od najmenších až po maturantov riešili testy, ktoré detailne preverili ich vedomosti v rôznych oblastiach. Neskôr, najlepší traja v každej kategórii postúpili na ústnu časť. Po celkovom vyhodnotení písomnej a ústnej časti s radosťou oznamujeme, že na okresnom kole nás v januári budú reprezentovať títo víťazi:

              kategória 1A Samuel Rudy, sekunda  

              kategória 1B Hoang Thi Mai Huong , kvarta

              kategória 2A Rebeka Styrančáková, sexta

              kategória 2B Štefan Korekáč, oktáva

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazom držíme prsty v náročnejšom okresnom kole.   

              PaedDr. Mária Čiefová

            • (Pred)vianočná výtvarná súťaž

            • Milí mladí priatelia!

              V liturgickom roku sa pomaly blížime k najkrajšiemu obdobiu Adventu a Vianoc. Naša škola každoročne posiela mnohým svoje prianie a vianočný pozdrav. V tomto roku sme sa rozhodli do tejto aktivity zapojiť i vás. Preto od dnešného dňa do konca tohto týždňa vyhlasujeme Predvianočnú výtvarnú súťaž v maľbe či kresbe vyobrazenia ľubovoľného biblického príbehu Vianoc. Súťažiť budeme v dvoch kategóriách, a to ZŠ a Gymnázium. Prvé tri najkrajšie vyhodnotené práce budú odmenené vecnou cenou. Jednu porota vyberie ako „víťazné dielo“, ktoré poputuje ako reprezentačná maľba na oficiálny tohtoročný vianočný pozdrav našej školy. 

              ZHRNUTIE PODMIENOK SÚŤAŽE:

              Termín odovzdania: Štvrtok 25.11.2021 o 12.15 a o 13.05 h

              Miesto odovzdania a hodnotenia: Učebňa KNB

              Technika a štýl maľby/kresby: ľubovoľný

              Formát diela: A4

              Téma: Biblický príbeh Vianoc

              Kategórie: ZŠ a Gymnázium

              CENY: vecné ceny a špeciálna odmena :)

              Vyhlásenie výsledkov: po 2. VH v piatok 26.11.2021

              Veľmi sa tešíme na vaše práce

            • Týždeň vedy a techniky

            • „Veda a výskum sú v živote človeka veľmi dôležité. Na jednej strane nám pomáhajú zapojiť mozgové závity, uspokojiť našu zvedavosť a snahu niečo objavovať, na strane druhej nám práve výskum a vývoj vo vede pomáha posúvať sa ďalej, lepšie žiť."
              Týždeň vedy a techniky obvykle prebieha tak, že študenti navštívia odborné laboratóriá, zúčastnia sa ukážok experimentov, prednášok a sprievodných podujatí. Tento rok sa to dialo v opačnom garde; nemuseli nikam chodiť, veda prišla prostredníctvom online priestoru takpovediac priamo k nim do triedy a v priestoroch školského laboratória ju mohli zažiť na vlastnej koži.“

              PaedDr. Ivana Bučeková

               

            • KUNTERBUNT – PESTROFAREBNÝ

            • Trieda Kvinta pokračuje v medzinárodnej spolupráci projektov eTwinning spolu s Tureckom, Talianskom, Chorvátskom,  Gréckom a Poľskom. Projekt v nemeckom jazyku KUNTERBUNT – Pestrofarebný je novým podnetom spolupráce, skúseností a priateľstiev na európskej úrovni a je aj motiváciou k učeniu sa nemeckého jazyka. To sme sa presvedčili pri spoločnom ZOOM online-stretnutí. Na spoločnom online-priestore sa stretli žiaci zo 6. škôl a spolu 9 učiteliek. Komunikačným jazykom bol nemecký jazyk, ale nechýbalo aj vysvetľovanie v našich materských jazykoch, nápomocná bola aj angličtina. Nechýbala aj spoločná „farebná“ súťaž a spoločné zdieľanie. Takto získavame nové jazykové skúsenosti a nový pohľad na ľudí iných národov. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a ďalšie zaujímavé úlohy.
              Sr. Sofia

            • Ak v sebe skrývaš literárny alebo výtvarný talent, naber odvahu a ukáž ho!

            • Keďže sa vzhľadom na súčasnú situáciu v tomto kalendárnom roku krajské kolo súťaže ,,A Slovo bolo u Boha“ neuskutoční, vyhlasujeme literárnu a výtvarnú súťaž s kresťanskou tematikou na tému ,,Vianočné tajomstvo“.

              Aj v tejto neľahkej situácii by sme chceli podporiť u žiakov umelecké cítenie a upevniť v nich záujem o literatúru a výtvarné umenie.

               

              Tešíme sa na práce vašich žiakov a študentov!

               

              S pozdravom,

              Mgr. Marianna Harvanová

              riaditeľka CCŠ v Humennom

               

              Propozície si stiahni TU

            • Posvieťme si na sv. Martina

            • 11. novembra slávime  sviatok sv. Martina z Tours. Práve tento svätec sa stal patrónom žiakov I. B triedy. Rôznymi aktivitami sme si v tomto čase priblížili jeho život a inšpirovaní jeho dobrými skutkami ho chceme napodobniť v konaní dobra.

            • Medzinárodný projekt eTwinning 1. A

            • Žiaci 1. A sa už od septembra zapojili do  e-Twinnigového projektu s názvom Seasons through the eyes of children, ktorý bude trvať po celý školský rok 2021/2022.

              Jeho cieľom je priblížiť štyri ročné obdobia a to očami detí v rámci zapojených krajín, ako sú napr. Moldavsko, Poľsko, Turecko, Chorvátsko, Grécko, Taliansko, či Španielsko. Svoje pozorovanie prírody, zvykov, tradícií, pre konkrétne ročné obdobie, vyjadrujú cez rôzne praktické zručnosti, ale aj cez umelecké cítenie. Tie si navzájom zdieľajú a odovzdávajú v bezpečnom virtuálnom prostredí Twinspace.

              Ponúkame prvý jesenný výstup našich malých bádateľov a úžasných umelcov, ktorý bude súčasťou spoločnej e- knihy všetkých zapojených krajín. Máme radosť, že aj vďaka našej práci sme mohli predstaviť krásu nášho Slovenska v tomto ročnom období a tiež ukázať šikovnosť a tvorivosť našich prvákov. : ) 

               

              Mgr. Lenka Mocáková

            • Jazykový WocaBee šampionát 🥈

            • Žiaci našej školy sa zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee. Celkovo sa do súťaže zapojilo takmer 60 000 žiakov!

              V našom okrese sa na krásnom 2.mieste umiestnili žiaci našej školy, konkrétne trieda: 4.A. V súťažnom období 20.10. - 29.10.2021 nahrali denne v priemere 194 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok.
              Top žiaci, ktorí nahrali najviac bodov: Franková Lenka, Polák Adam Gabrík Jakub
              Ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy a srdečne gratulujeme!

              Mgr. Jana Hobľáková

            • 100. výročie úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava

            • Pavol Országh Hviezdoslav bol významnou osobnosťou našich dejín. Pri storočnici jeho úmrtia, ktorá pripadla na 8. novembra, si študenti gymnázia (IV.AG a oktávy) na hodinách literatúry pripomenuli jeho dielo a odkaz, ktorými výrazne zasiahol do všetkých oblastí slovenskej literárnej tvorby.

              Mgr. Beáta Kerekaničová

            • 🎼Euro Pop Contest Berliner Perle 2021🎤

            • Naša talentovaná žiačka Diana Jeňová z tercie osemročného gymnázia sa svojim krásnym hlasom prebojovala z národných súťaži až na medzinárodnú súťaž Euro Pop Contest Berliner Perle 2021, ktorá sa uskutoční v decembri. Tam zabojuje s dvoma pesničkami v národnom a anglickom jazyku.

              Dianka, držíme ti palce🙏 si top.

            • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

            • Milí nadšenci pre anglický jazyk. Zapojte sa aj tento rok do školského kola Olympiády v anglickom jazyku. Prihláste sa u svojich vyučujúcich ANJ do stredy 10.novembra. See you there.   

              PaedDr. Mária Čiefová

          • Spomienka na našich zosnulých
            • Spomienka na našich zosnulých

            • Ježiš jej povedal: „Ja som vzkriesenie a život. Kto verí vo mňa, bude žiť, aj keď umrie. A nik, kto žije a verí vo mňa, neumrie naveky. Veríš tomu?“

              (Jn, 11, 25 – 26)

              Veríme, že s tými, ktorí už medzi nami nie sú, sa raz stretneme vo večnosti. V túžbe po radostnom stretnutí v nebi a čo najlepšom prežívaní Božieho kráľovstva už tu na zemi sme spoločne spomínali, ďakovali a prosili za tých, ktorí svoju časť života prežili medzi nami, v našich triedach, jedálni, školskom dvore.

              Z dôvodu mimoriadnych pandemických opatreniach sme slávili svätú omšu za našich zosnulých študentov a zamestnancov v školskej kaplnke a v triedach cez online prenos dňa 5. novembra 2021 so začiatkom o 7:45.