• Novinky

            • Noc Oscarov

            • Dňa 13. januára 2024 sa konal náš výnimočný školský ples s názvom "Noc Oscarov". Tento ples bol usporiadaný triedou septimou, ktorá vynaložila obrovské úsilie na to, aby tento večer bol nezabudnuteľný.

              Atmosféra večera bola plná vzrušenia a elegancie, akú prináša slávna noc Oscarov. Študenti, učitelia a rodičia sa prešli po červenom koberci v nádherných róbach a oblekoch, ktoré odrážali lesk a glamour Hollywoodu.

              Tento ples bol skutočne nocou Oscarov - nocou plnou osláv, smiechu a nezabudnuteľných spomienok.

              Tešíme sa na ďalší ročník!

              Andrea Beneová - študentka septimy

            • Opäť úspešné vystúpenie 🏆

            • Po vynikajúcom výkone dievčat, boli úspešní aj naši chlapci. Vo štvrtok 22. 2. 2024 sa odohralo okresné finále v basketbale žiakov SŠ. Chlapci po výborných výkonoch vybojovali 3. miesto.

              Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • 💝Spomienky na Valentína💝

            • Na Valentína sme si pripomenuli, aké je dôležité prejavovať si lásku a city. Sv. Valentín je patrónom všetkých, ktorí sa majú radi - zaľúbených, priateľov, milujúcich rodičov... Žiaci základnej školy si vyskúšali, že aj v dobe digitálnych technológií má posielanie listov a pohľadníc svoje čaro. Naši valentínski poštári všetky listy roztriedili a s úsmevom doručili.

              Nezabúdajme však, že lásku a vzájomné porozumenie si máme prejavovať nielen 14. februára, ale každý deň v roku.

              Žiacky parlament

            • Učíme sa kriticky myslieť

            • V piatok 16. februára sa študenti nášho gymnázia zúčastnili na workshope o kritickom myslení, ktoré organizovala Vihorlatská knižnica v spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou v rámci projektu Mesto kultúry Humenné 2024. Lektorom bol Richard Vaško. Študenti sa prostredníctvom mnohých aktivít učili hľadať súvislosti medzi informáciami, predkladať argumenty, odhaliť ich slabé a silné stránky a posúdiť ich silu v kontexte diskusie. Schopnosť počúvať, ale aj zároveň argumentovať je pre dnešný svet mimoriadne dôležité.

              PhDr. Daniela Hojdanová

            • 🏀 Vynikajúce ocenenie 🏀

            • V stredu 21. 2. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo v basketbale žiačok SŠ. Naše dievčatá si výbornými výkonmi vybojovali pekné 2. miesto.

              Tešili sa z diplomu i pohára. Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Safer Internet Day - Deň bezpečného internetu

            • 6. FEBRUÁR 2024

               

               Nielen tento deň  ale aj ďalšie dni si pripomíname

              ako ,,ostať bezpeční"  na internete. Žiaci viacerých tried absolvovali rôzne aktivity – diskusia, brainstorming, tvorba digitálnych projektov, ...

               

              Svojimi aktivitami prispievajú k šíreniu digilneho dobra, ktoré pozitívne pôsobí na negatívne prejavy na Internete.

               

               

              Čo myslíš, môžeš šíriť pozitívne myšlienky aj ty?

               

              AKO?

               

               

              Mgr. J.Rovňák

            • Koľko to má promile?

            • Na hodinách matematiky siedmaci testovali bežne konzumované potraviny a zisťovali v nich obsah alkoholu. Merania zopakovali viackrát a spriemerovali. Medzi testovanými produktami nechýbala zubná pasta, ústna voda a obľúbené sladkosti. Ako to celé dopadlo? Pozrite sa sami.

              Mgr. Monika Drábová

            • 🥇 Ďalší veľký úspech 🥇

            • Minulý týždeň sa v priestoroch Mestského úradu mesta Humenné konalo okresné kolo 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Tento ročník DO sa niesol v téme Hrady a zámky.
              V kategórii C našu školu reprezentovala Emmka Grundzová z kvarty. Emmka vo svojej kategórii získala výborné 1. miesto a postúpila na krajské kolo.


              Emmke srdečne blahoželáme a držíme jej palce na krajskom kole.


              Mgr. Kavčaková

            • Máme v tom jasno!

            • V utorok 6. 2. 2024 sme pre žiakov našej základnej školy pripravili milé stretnutie, na ktorom si upevnili a rozšírili svoje vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti. Okrem cenných informácií z praxe, úverov, sporenia, investovania a kryptomien boli žiaci obdarovaní aj darčekmi, ktoré určite využijú. Vrelá vďaka patrí Ing.  Miroslave Kruľovej a jej kolegovi z Raiffeisen banky.

              Mgr. Monika Drábová

            • Výzva

            • Milí žiaci, blíži sa sviatok sv. Valentína.

              Ak chcete potešiť pozdravom a prianím svojich spolužiakov, kamarátov alebo učiteľov, vhoďte svoju valentínku do pripravenej schránky pri školskej kaplnke. Každá valentínka musí byť vložená v obálke a nezabudnite uviesť meno a triedu adresáta. Využiť môžete aj klasickú pohľadnicu. Nahraďte sms-ky a odkazy cez sociálne siete vlastnoručne písaným textom, ktorý má stále svoje miesto aj v dnešnej elektronickej dobe. Svoje pozdravy odovzdajte do 13. februára a adresátom budú doručené 14. februára počas vyučovania.

              Tešíme sa na Vaše pozdravy a želáme veľa príjemných prekvapení!

            • Karneval žiakov prvého stupňa

            • „Čo je tu dnes veľký bál? A či dáky karneval? Sprievod masiek krúži v kruhu, jedna maska strieda druhú...“ Takto to vyzeralo aj na našom fašiangovom karnevale. 1. 2. 2024 sa telocvičňa našej školy zaplnila pestrou škálou masiek. Predstavili sa šašovia, víly, vodníci, včielky, rôzne rozprávkové bytosti a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Deti šantili, tancovali.
              Ani učitelia nepokazili zábavu, tiež sa premenili na masky a zapojili sa s chuťou do všeobecného veselia. Prežili sme jedno čarovné dopoludnie plné radosti.

              „Boli masky, veľký bál, bol to super karneval!“

            • Podpor svoj odbor

            • Minulý týždeň sa žiaci 8. ročníka zapojili do súťaže Podpor svoj odbor, ktorú spustila Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora v reakcii na pokles záujmu mladých ľudí o štúdium na stredných odborných školách s poľnohospodárskym a potravinárskym zameraním. Cieľom súťaže bolo jednak zaujímavou a nenútenou formou predstaviť poľnohospodárske a potravinárske odbory na stredných odborných školách, rozšíriť vedomosti žiakov základných škôl o profesiách v tomto priemyselnom odvetví.

              Naši žiaci si prezreli „videoochutnávky“ SOŠ, hodnotili ich a spolu s výchovnou poradkyňou  vyplnili hodnotiaci dotazník.  

              Ocenení budú autori najlepších hodnotených videí, ale aj najaktívnejšie triedy základných škôl.

              Mgr. Beáta Kerekaničová, výchovná poradkyňa