• Novinky

            • IQ olympiáda - registrácia spustená

            • IQ olympiáda je

              • určená pre všetkých žiakov 5. – 9. ročníka ZŠ, resp. primy až kvarty osemročných gymnázií
              • postupová, prebieha v troch kolách (školské on-line, regionálne semifinále, celoštátne finále)
              • nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť logicky uvažovať
              • účasť je bezplatná pre všetky deti a všetky kolá.
              • registruj sa tu: https://test.iqolympiada.sk/vstup_pre_ziakov/

              Mgr. Monika Drábová

            • Kategória Z, aj taká existuje?

            • Presne tak! Je to jedna z kategórií geografickej olympiády, do ktorej sa zapojili naši gymnazisti. V utorok  19. 3. 2024 sa uskutočnilo krajské kolo kategórie Z na Katedre geografie a aplikovanej geoinformatiky FHPU PU. Na krajskom kole  nás reprezentovali  študenti Miriam Sitarčíková (septima), Martin Jakubo  (oktáva), Adam Debrecényi (oktáva), ktorí sa prebojovali zo školského kola. Okrem súťaženia sa zúčastnili aj na zaujímavých prednáškach na témy ako Humanitárna pomoc potrebuje mapy alebo Malajzia – cestovanie v krajine Sandokana. Skvelé a obohacujúce prednášky nám ukázali, že geografia nie je iba o prste na mape.

              Všetci naši študenti boli na olympiáde úspešní a rozhodne sa vo veľkej konkurencii nestratili.

              Ďakujeme študentom za reprezentáciu školy a prajeme  im veľa ďalších úspechov.

              Mgr. Viera Fedoriaková

            • Okresné kolo v bedmintone

            • Vo štvrtok 21.3.2024 sa na našej škole odohralo okresné finále žiačok stredných škôl v bedmintone. Naše študentky D. Jeňová, O. Kanalášová a M. Balogáčová si po výborných výkonoch vybojovali 2. miesto. Srdečne blahoželáme

            • Biblická olympiáda

            • Vo štvrtok 21.marca 2024 sa v našej Cirkevnej spojenej škole sv. Cyrila a Metoda uskutočnili dekanátne kolá Biblickej olympiády pre dekanáty Humenné, Snina, Vranov/Topľou a Michalovce. V kategórii ZŠ sa súťaže zúčastnilo 14 škôl a v kategórii SŠ 7 škôl. Žiakov sprevádzali kňazi a katechéti. Porota zodpovedne posúdila správnosť odpovedí, vyhlásila výsledky a najlepších, ktorí postupujú do diecézneho kola v Košiciach.

                       Naši mladší žiaci: Š. J. Zlacký, L. Berdáková a D. Salanciová získali v kategórii ZŠ 2. miesto, T.Henyig, V. Kužmová a N. Veľasová obsadili 4. miesto. Starší žiaci: P. Hanzal, A. Beňová a T. Tomková v kategórii SŠ obsadili 3. miesto.

              Všetkým ďakujeme za zodpovednú prípravu a ochotu venovať voľný čas štúdiu Sv. Písma.

              PK KNB

            • Hviezdoslavov Kubín

            • Neskutočný talent, lásku k prednesu opäť ukázala študentka septimy Katka Polanská, ktorá pokračuje vo svojich recitátorských úspechoch. V súťaži Hviezdoslavov Kubín v kategórii stredných škôl v okresnom kole získala krásne 3. miesto.

              Katke srdečne blahoželáme!

              PhDr. Daniela Hojdanová

               

            • Súťaž v kreatívnom písaní

            • Máš rád angličtinu, si kreatívny a rád píšeš ? Zapoj sa do súťaže a daj o tom vedieť aj ostatným. Napíš príbeh, krátku básničku alebo úvahu na tému Mirror (zrkadlo). Podmienky sútaže nájdeš na plagáte.

              Tešíme sa na vaše práce a najlepších v každej kategórii samozrejme čaká aj odmena.

              Prácu pošli cez EduPage svojej vyučujúcej anglického jazyka do 15. apríla 2024.

              Mgr. Kristína Mišková

            • Náš najmladší dobrovoľník

            • Juraj Dunaj, žiak V. A, sa zapojil do prípravy duchovného projektu - Extrémna krížová cesta. Vlastnoručne vyrobil kríže pre pútnikov.

              Srdečne Pán Boh zaplať.

              Mgr. Renáta Hojdanová

            • Nadšení študenti, spokojní hostia a perfektná atmosféra...

            • 19. 3 . 2024 sme na našej škole privítali mladých motivujúcich influencerov. Bol to deň bez klasického vyučovania, s workshopmi v malých komunitách, s atraktívnymi témami a s rovesníckym prístupom 3K generácie.

              Vďaka projektu H3KNISA v neformálnej atmosfére sa o svoje životné skúsenosti podelili známe osobnosti ako Bekim, influencer Matúš Okajček, Lucia Bogdányová z OZ Chuť žiť, slowfashion influencerka LaFlorita, Filip Schlosser z Financopédie, travel blogger Rado Hoppej Nie je túra bez Štúra, tréner Marek Keveš, Nikoleta Schillová a Juraj Smolík z OZ Prima, ale aj Viliam Štajgár z Jovitepu.

              Mladí  influenceri svojimi príbehmi a témami pozitívne povzbudzovali a motivovali študentov, aby viac nad sebou rozmýšľali, pracovali so sebou, realizovali sa, ale aj prekonávali svoje menšie či väčšie strachy, stresy, úzkosti, obavy, komplexy.

              Ďakujem za vzájomne obohacujúci deň.

              Mgr. Monika Drábová

            • Ďalšie úspechy 🥇🥈🥈🥉

            • Na okresnom kole  Geografickej olympiády našu školu reprezentovalo 9 žiakov, zastúpených vo všetkých kategóriách:

              Kategória E:  Šimon Ján Zlacký,  Ondrej Mocák , Anton Kuľha – kvarta

              Kategória F: Pavol Soloninka,  Jozef Skoupil,  Samuel Čirkes  – VII. A

              Kategória G:  Samuel Mikita, Matej Tatár, Tomáš Polák – V. A

              V silnej konkurencií (spolu 100 súťažiacich)  všetci naši žiaci boli úspešní riešitelia a umiestnili sa v prvej desiatke v každej kategórii.

              Ocenenia si odniesli:   1. miesto: Šimon Ján Zlacký (kat. E) – postup na krajské kolo

                                                   1. miesto: Pavol Soloninka (kat. F)  – postup na krajské kolo

                                                   2. miesto: Samuel Mikita (kat. G)

                                                   3. miesto: Matej Tatár (kat. G)

               

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a vynaložené úsilie pri príprave na olympiádu. Postupujúcim žiakom držíme palce do ďalšieho kola.

               

              Mgr. Fedoriaková

            • Úspešný aj na kraji

            • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do Ekonomickej olympiády pre základné školy. Do olympiády sa zapojilo viac ako 6000 žiakov z 214 škôl z celého Slovenska. Našu školu reprezentovala trieda kvarta. Najlepšie sa umiestnil Anton Kuľha, ktorý v Prešovskom kraji získal skvelé 5. miesto.
              Ekonomická olympiáda bola zameraná na finančnú gramotnosť, makro a mikroekonómiu, ako aj na EÚ a hospodársku politiku.
              Antonovi ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a prajeme mu veľa ďalších úspechov v oblasti ekonómie.


              Mgr. Anna Kavčaková

            • Najlepší z najlepších 🥇

            • Najlepší chemici základných škôl z okresu Humenné a Medzilaborce si 14. 3. 2024 zmerali sily na SOŠ technickej, kde sa uskutočnilo okresné kolo chemickej olympiády.
              Z našej školy sa ho zúčastnil Peter Čabala (IX. A), ktorý sa umiestnil na vynikajúcom 1. mieste. Petrovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov na krajskom kole v Prešove.

              Mgr. Renáta Hojdanová

            • Študentské voľby prezidenta SR 2024

            • V pondelok 18. marca 2024 sa uskutočnili na našej škole Študentské voľby prvého kola volieb prezidenta SR 2024. Voľby boli simuláciou skutočných prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnia v sobotu 23. marca 2024. Na študentských voľbách sa zúčastnili študenti I. AG – IV. AG, kvinty – oktávy. Študenti získali skúsenosť s voľbami a dozvedeli sa, ako fungujú. Prečo sú študentské voľby dôležité? Študentské voľby predovšetkým dávajú mladým priestor vyjadriť svoj názor, podporujú dialóg o politickom dianí na Slovensku a uvádzajú poučky o demokracii z učebníc občianskej náuky do praxe. Prispievajú tiež k prebúdzaniu záujmu mládeže o ich budúcnosť a budúcnosť Slovenska.
              Potrebujeme mladým povedať, že na nich záleží a že svoju budúcnosť majú vo svojich rukách.


              Mgr. Kavčaková

            • S ôsmakmi v nóbl reštaurácii

            • Čo si dnes dáte na obed? Bravčové karé na prírodno s ryžou? Alebo rybie filé so zemiakovým pyré? Máte chuť na niečo exotické? Nech sa páči! Krevety na karí s kokosovým mliekom, avokádové sushi či šalát s údeným tofu. Ponuka je naozaj bohatá. Žiaci 8. ročníka si pre vás pripravili denné alebo týždenné menu. Pri zostavovaní jedálneho lístka využili vedomosti o nesklonných podstatných menách, ktoré preberáme z cudzích jazykov a používame ich v nezmenenom tvare. Puding s kivi, vanilkové želé, domáca zmrzlina s čokoládovým dražé...

              Dobrú chuť.

              Mgr. Dominika Taňkošová 

            • Výzva

            • Najkrajšia veľkonočná kraslica

              Kraslica - najznámejší symbol Veľkej noci. Má rôzne pomenovania - maľované vajíčko, písanka, cifrované vajce. Na zdobenie vajíčok sa používajú slepačie, kačacie aj husacie vajíčka. Poznáme mnoho techník zdobenia vajíčok - voskovanie, vyškrabávanie, batikovanie, oblepovanie nitkami. Máte aj vy svoju obľúbenú techniku? Ukážte nám ju! Vyzdobte spolu s nami priestory našej školy veľkonočnými kraslicami. Zapojte sa do našej súťaže o Najkrajšiu veľkonočnú kraslicu! Vyzdobené vajíčka odovzdajte pani učiteľke Taňkošovej do 25. 03. 2024.

              žiacky parlament