• Novinky

            • Život v závislosti

            • Po dvoch rokoch k nám zavítal  p. Mgr. Roman Povala z ČR. Opäť sa potvrdilo, že jeho prednášky sú jedinečné. Už po niekoľkých minútach bolo v aule úplné ticho, lebo tento lektor sa dotýka sŕdc poslucháčov a vie vytvoriť atmosféru dôvery. Keď rozpráva svoj životný príbeh ľudia často neveria svojim očiam a ušiam, že z bývalého narkomana tu stojí človek, ktorý dnes pomáha druhým ľuďom nájsť zmysel života.

              Počas troch blokov prednášok odpovedal s veľkou múdrosťou na množstvo otázok našich žiakov a študentov z IX.ročníka ZŠ, Kvarty – Septimy a I.- III.ročníka gymnázia. Ďakujeme za možnosť počuť tieto informácie od muža, ktorý poznal na vlastnom živote, o čom je drogová závislosť.

                                                                                               Ing.Marianna Saloňová

            • Študovať informatiku?

            • Rozmýšľaš o štúdiu informatiky, ale hľadáš odpovede na otázky, či to zvládneš, akú fakultu si máš vybrať? Tak si bol 2. mája v učebni informatiky na správnom mieste. Možno práve stretnutie s našim absolventom a v súčasnej dobe študentom Fakulty informatiky a informačných technológii v Bratislave Róbertom Karpielom ti pomohlo rozhodnúť sa. 

              Veríme, že si dostal dôležité informácie o podmienkach prijatia, o študijnom programe, o praxi počas štúdia a uplatnení po jeho skončení. Ale aj, ktoré predmety sú pre teba dôležité počas strednej školy, ako si máš vybrať voliteľné predmety a na čo sa máš pri štúdiu na našej škole zamerať. Ale hlavne, pracuj na sebe. V IT oblasti sa ti to určite vráti :)
              Mgr. Gabriela Čabalová

            • Itinerár z výmenného pobytu v Izraeli

            • Cirkevná spojená škola, konkrétne žiaci jej 8-ročného gymnázia, sa tento rok zapojili do výmenného pobytu medzi školou Kiryat Haim v Izraeli. Študentov z Izraela privítali na Slovensku ešte v polovici apríla a začiatkom mája vycestovali do zahraničia oni. Čakal ich tam bohatý program, ktorý obsahoval edukačné, spoločenské, ale aj poznávacie a zábavné aktivity.

              V rámci edukačných aktivít je potrebné spomenúť účasť na memoriáli o holokauste, ako aj diskusiu so slovenským ambasádorom v Izraeli – Petrom Hulényim.

              Poznávacie aktivity v sebe zahŕňali návštevu libanonských hraníc, historického mesta Akka, kozmopolitnej Haify, ako aj degustáciu miestnych kulinárskych špecialít.

              Medzi aktivity, ktoré o Izraeli vypovedali najviac, patrili predovšetkým stretnutia s izraelskými študentmi, vyučujúcimi a ostatnými pozvanými hosťami, ktoré nevychádzali z poučiek a teórií, ale predstavili nám Izrael v jeho každodennosti. O poznanie iný, ako ho vidíme v médiách, ale o to krajší a ľudskejší.

              Mgr. Lenka Mikitová

            • Deň Zeme na hodine anglického jazyka

            • Greta Thunberg je známa 16-ročná švédska environmentálna aktivistka. Pri príležitosti Dňa Zeme sme si na hodinách anglického jazyka pozreli video o jej aktivitách a diskutovali o jej iniciatíve. V sexte sme prezentovali rôzne problémy súvisiace so životným prostredím a žiaci si tiež pripravili postery, ktorými na ne upozornili. PaedDr. Mária Čiefová

            • Naše ďalšie úspechy

            • Po peknom  1. mieste v súťaži Hviezdoslavov  Kubín v okresnom kole nás Juraj Stebila, žiak III.AG, úspešne reprezentoval na kraji, kde vo svojej kategórii získal krásne 3. miesto.Úspešné boli aj naše žiačky v rétorickej súťaži Štúrov Zvolen. Gréta Rohaľová, žiačka prímy, získala 3. miesto a Lenka Barátová, žiačka septimy, získala krásne 2. miesto. Všetkým víťazom blahoželáme a tešíme sa z úspechov.

            • Slávik Slovenska 2019

            • Školské kolo
              V domácej súťaži v speve ľudovej piesne Slávik Slovenska 2019 zápasili naši žiaci v troch kategóriách. Porota v zložení učiteľov – Mgr. Rovňák, Mgr. Mocáková a Mgr. Jakubová rozhodli takto:

              I. kat.    1. miesto – Kristína Nastišinová (3.roč.)

              II. kat.   1. miesto – Stanislav Kováč (5.roč.)

              III. kat.  1. miesto – Kristína Surničinová (Sek.) 

              Okresné kolo
              Po školskom kole Slávika Slovenska 2019 nasledoval vyšší level. Naši  najlepší speváci nás „zodpovedne“ reprezentovali 3. mája 2019 v okresnom kole. Najväčší úspech mala Kristínka Nastišinová (2.roč.), ktorá získala 3. miesto v 1. kategórii. 
              Stano Kováč (5.roč.) a Kristína Surničinová (Sek.) zaspievali vynikajúco.Skoro profesionálni speváci rôznych súborov z okolia však boli pre nás zatiaľ veľmi tvrdým orieškom. Za spoluprácu patrí vďaka pani učiteľkám Mgr. Lenke Mocákovej a Mgr. Eve Jakubovej a za pekný hudobný sprievod p.uč. Mgr. Feňovej.

                                                Mgr. Rovňák