• Novinky

            • Kúzelná fyzika

            • Boli ste už na vystúpení kúzelníka? Áno? Prezradil Vám svoje triky? Vo štvrtok 8.11.2018 sa na našej škole, Na Kúzelnej fyzike, žiaci naučili robiť kúzla sami. Kúzelná fyzika je jedinečné predstavenie pásma experimentov s fyzikálnou podstatou. Jednotlivé experimenty sú vyberané tak, aby zaujali divákov všetkých vekových kategórii. Cieľom Kúzelnej fyziky je vzbudiť záujem o fyzikálne deje okolo nás, vnímať fyziku na každom kroku a popularizovať túto krásnu vednú disciplínu. Veď stačí, keď sa človek potkne a už cíti gravitačnú silu v celej svojej sile. Bonusom akcie bola aj možnosť vyskúšať si fyzikálne pokusy samostatne.

          • Testovanie 5-2018
            • Testovanie 5-2018

            • 7.11. 2018  naši piataci po úspešnom jesennom testovaní pokračovali v príprave na riadny termín Testovanie 5-2018. Opäť sme využili elektronickú formu prípravy, nakoľko sme zapojení v národnom projekte -  Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického testovania. Ako jediná škola v okrese už niekoľko rokov  touto formou realizujeme aj ostré Testovanie 5 resp. Testovanie 9.

              Našim tohtoročným piatakom prajeme veľa úspechov pri riadnom termíne Testovania 5-2018, ktorý sa uskutoční 21.novembra 2018.

              Mgr. Katarína Lichmanová (koordinátor)

            • 6.11.2018 Zádušná omša CSŠ vo Farskom kostole

            • Všetko má svoj čas a svoju chvíľu každé úsilie. Svoj čas má narodiť sa, svoj čas má odísť.

              Svoj čas má spomínať. Teraz nastal čas obzrieť sa späť, spomínať a ďakovať.  Možno si povieme, že uplynul čas bezstarostných hier, odišli učitelia, ktorí by kúpili za lásku celý svet. A predsa nie. Sú totiž ľudia, ktorých si nesieme v sebe.

              No prišla chvíľa, kedy Boh vyšiel do svojej záhrady, odtrhol jednu a potom ďalšiu zo svojich najkrajších ruží a položil si ich k sebe, aby sa z nich  tešil. Kedysi patrili Bohu medzi nami na našej škole a už sú naveky našimi u Boha.

              Nech odpočívajú  v pokoji! 

          • Olympiáda o Európ​​​​​​​skej únií
            • Olympiáda o Európ​​​​​​​skej únií

            • Fakulta sociálnych vied Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave tento rok zorganizovala Olympiádu o Európskej únii. Partnerom tohtoročnej súťaže sa stala Informačná kancelária Európskeho parlamentu, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a europoslanci Jana Žitňanská, Monika Beňová a Ivan Štefanec.

              Olympiáda o Európskej únii je určená hlavne pre študentov 3. a 4. ročníka stredných škôl. Je to vedomostná súťaž a výchovno-vzdelávacia aktivita zameraná na prehlbovanie vedomostí študentov o Európskej únii, ktorá zároveň vytvára priestor pre aktívnu komunikáciu mládeže a budovanie pozitívnych vzorov a návykov.

              Dňa 23. 10. 2018 sa uskutočnilo elektronické kolo, v ktorom nás reprezentovali študenti Septimy: Lenka Baratová, Hanka Čoudková a Gustáv Urban.   Spoločným úsilím sa prebojovali medzi 10 najlepších škôl na Slovensku a dostali sa do finálového kola. Zúčastnením študentom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

              Výsledky elektronického kola  uvedené tímy sa zúčastnia finálového kola:

              1. Cirkevná spojená škola, Duchnovičova 24, 066 01 Humenné
              2. Obchodná akadémia, Bernolákova 26, 953 20 Zlaté Moravce
              3. Gymnázium Ladislava Novomeského, Tomášikova 2, 821 04 Bratislava
              4. Gymnázium sv. Moniky, Tarasa Ševčenka 1, 080 01 Prešov
              5. Obchodná akadémia, Kukučínova 2, 917 29 Trnava
              6. Gymnázium Ladislava Novomeského, Tomášikova 2, 821 04 Bratislava
              7. Obchodná akadémia, Murgašova 22, 058 01 Poprad
              8. Obchodná akadémia, Bernolákova 26, 953 20 Zlaté Moravce
              9. Spojená škola, Rastislavova 332, 972 71 Nováky
              10. Gymnázium Jána Hollého, Na hlinách 30, 917 01 Trnava

               

          • Navždy sa zachová v pamäti stužková ....
            • Navždy sa zachová v pamäti stužková ....

            • V sobotu 27.októbra 2018 sa uskutočnila stužková slávnosť triedy Oktáva. Slávnostný večer začal sv. omšou v Kostole Všetkých svätých, ktorú celebrovali pán dekan Mgr. František Mariňák a pán kaplán Mgr. Miroslav Liška, ktorý bol súčasťou našej triedy krásnych 5 rokov a v súčasnosti pôsobí v Sabinove. Po posvätení stužiek sme sa všetci presunuli do sály Off Road Pubu, kde sme boli slávnostne dekorovaní zelenými stužkami. Samozrejme, že nechýbal ani kultúrny program, na ktorý sme sa my, študenti oktávy, poctivo pripravovali. Veríme, že po všetkých tých pretancovaných hodinách odchádzali naši milí rodičia, učitelia a priatelia spokojní domov. Teraz nám maturantom už len držte prsty a modlite sa za naše úspešné zvládnutie skúšky dospelosti.

                                                                                                 Oktáva                       

          • Naši šachisti
            • Naši šachisti

            • Školské majstrovstvá okresu Humenné v šachu ZŠ. 

              V piatok 26. októbra sa v priestoroch Reinter  šachy, n.o. organizovali Školské majstrovstvá okresu Humenné v šachu ZŠ. 
              K šachovniciam zasadlo v dvoch oddelených turnajoch 45 žiakov a 14 žiačok. Hralo sa švajčiarskym systémom 7 súťažných kôl s tempom 2 x 15 min. + 3 sek/ťah. 
              Svojich zástupcov  vyslalo 10 základných škôl v okrese, aby zviedli boj o miestenky na krajské kolo. 
              V turnaji žiačok sa vicemajsterkou okresu  stala naša žiačka Barbora Krídlová . Postupuje na krajské majstrovstvá, na ktorých jej budeme držať palce.

              V turnaji žiakov dosiahli najlepšie výsledky Richard Aľušík (5b) – 7.miesto, Dávid Bača (4,5b) – 10.miesto, Jozef Potocký (4b) – 14.miesto, Adam Debrecényi (4b) – 20.miesto.Za reprezentáciu ďakujeme aj Dominikovi Hančárovi(3,5b), Filipovi Krempaskému(3b) a Jánovi Balogáčovi(2,5b).

          • Školské majstrovstvá  regiónu HE, SV a VT v rapid šachu SŠ 2018/2019.
            • Školské majstrovstvá regiónu HE, SV a VT v rapid šachu SŠ 2018/2019.

            • Vo štvrtok 18. októbra sa v priestoroch Reinter šachy n.o. stretlo vyše štyridsať stredoškolákov z troch okresov na Školských majstrovstvách regiónu HE, SV a VT v rapid šachu SŠ 2018/2019. 
              V dvoch oddelených turnajoch zasadlo za šachovnice 8 študentiek a 35 študentov. Oba turnaje sa hrali tempom 2 x 15 min + 5 sek./ťah. Zatiaľ čo študentky hrali kruhovým systémom každá s každou, študenti súťažili švajčiarskym systémom na 7 súťažných kôl.

              Svojich zástupcov  vyslalo 11 stredných škôl (5 z HE, 3 zo SV a 3 z VT). Vyhodnocovalo sa celkové poradie oboch turnajov, ale aj poradie víťazov a víťaziek v každom samostatnom okrese, ktorí budú svoje školy zastupovať na krajskom kole. 

              Z našej školy sa zúčastnilo súťaže 7 študentov. V  okrese Humenné najlepšie skončili Frederik Ondik (5.miesto), Miloš Krupka (6.miesto) a Patrik Šalata (8.miesto) všetci so 4 víťazstvami.Za reprezentáciu školy ďakujeme aj Samuelovi Vargovi(3,5b), Adamovi Parnicovi (3,5b), Tomášovi Šimkaninovi(3b) a Jožkovi Jenčíkovi (2b).

          • „Láska nikdy nezanikne“ (1 Kor 13)
            • „Láska nikdy nezanikne“ (1 Kor 13)

            •  

               

              Blíži sa čas Dušičiek, kedy si intenzívnejšie uvedomujeme spoločenstvo s tými, ktorí nás už predišli do večnosti.

                         

                          Pri tejto príležitosti si chceme spoločne spomenúť na zosnulých študentov a učiteľov našej školy pri slávení svätej omše a stretnutím, ktoré začne

               

              6. novembra 2018 o 8:00 hod.

              v kostole Všetkých svätých v Humennom.

              Týmto Vás srdečne pozývame k spoločnej modlitbe.

               

               

               

              Mgr. Marianna Harvanová

              riaditeľka školy