• Novinky

            • Malí cukrári

            • Trieda IV.A sa počas jednej hodiny pracovného vyučovania zmenila na malú cukrárenskú výrobňu. Žiaci si vyhrnuli rukávy a pustili sa do vyrábania chutných nepečených koláčikov. Výsledok bol úžasný. Posúďte sami. Sú z nich ozajstní malí cukrári.


              Mgr. Daniela Chalachanová

            • Kamarátska návšteva

            • V rámci spolupráce s MŠ Osloboditeľov mohli predškoláci MŠ a naši prváci zažiť zaujímavé chvíle súťaženia, zábavy aj hravého učenia. 

              Veľká vďaka patrí kreatívnym vychovávateľkám a šikovným animátorom:)

              Mgr. Lenka Mocáková

            • Štefánikov beh

            • V pondelok 6.6.2022 sa v Humennom uskutočnil už 23.ročník Štefánikovho behu mládeže. Súťažilo sa v štyroch kategóriách, v každej kategórii najskôr žiačky, potom žiaci. Nesklamali ani naši žiaci.

              V 1. kategórii dobehol na 3. mieste Damián Kováč, v 2. kategórii vybojovala 2. miesto Kristína Bajcurová a vo 4. kategórii odsadila 2. miesto Mária Balogáčová.

              Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Ukončenie projektu Fun with flags

            • Aj starší študenti gymnázia ukončili prácu na etwinning projekte, ktorý sme realizovali na hodinách anglického jazyka. Fun with flags bol projekt, v ktorom sme spolupracovali s partnermi z Talianska, Turecka, Nemecka a Grécka. Najlepšou časťou boli určite videá, v ktorých študenti predstavili vybranú krajinu a jej vlajku, ale fun sme mali aj s medzinárodným kahootom. Nechýbali aj ďalšie aktivity, ako napríklad spoznávanie svojich partnerských krajín, miest a škôl, medzinárodné stretnutia, tvorba spoločných ekníh a práca vo fóre na twinspace. Za svoju prácu si študenti odnášajú certifikáty a cenné skúsenosti.

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Prvá pomoc so SLOVENSKÝM ČERVENÝM KRÍŽOM

            • Každý z nás by mal vedieť poskytnúť prvú pomoc človekovi v núdzi. V škole sa to učíme, ale lepšie ako teória je osobný zážitok v praxi. Tieto simulačné situácie im prišli sprostredkovať dobrovoľníci zo Slovenského Červeného Kríža, medzi nimi aj žiačka so Septimy Ema Molokáčová. Takto si mohli prvú pomoc nacvičiť žiaci IX. A a Sekundy, aby v krízovej situácii neboli vystavení tak veľkému stresu a poskytli adekvátnu pomoc ľuďom pri ohrození života.

              sr. Sofia

            • Slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení

            • Konečne... Odmaturované. Mnohým štvrtákom a oktavánom spadol zo srdca obrovský kameň. Prvá vážna skúška v študentskom živote, maturita, je úspešne za nimi. 

              A čo teraz? Stredná škola už skončila, čo nové ich čaká? 

              Podobné myšlienky možno napadli aj 38 študentom nášho gymnázia, ktorí stáli predpoludním 2.6.2022 v kostole Všetkých svätých. Svoje maturitné vysvedčenia dostali na dôstojnej slávnosti, ktorou sa s nimi rozlúčilo vedenie školy, učiteľský zbor, pán kaplán, triedne učiteľky a mladší spolužiaci. V príhovoroch zaznelo veľa pekných, pozitívnych slov, sprevádzaných tónmi piesne. Gaudeamus znel iba pre nich. 

              Milí maturanti, želáme Vám úspech v osobnom i profesionálnom živote a veríme, že na našu školu Vám zostanú len  krásne spomienky.  

            • Deň detí v našej škôlke

            • Radostný deň detí!  V našej MŠ sme 1.6.2022 oslávili sviatok detí v spoločnosti maskota - Ťukiho. Deti sa zabávali súťažami, skákaním na nafukovacom hrade, maľovaním na tvár, tancom a  pochutnali si na občerstvení a domácej cukrovej vate.

              PhDr. Anna Pipáková

               

            • Ukončenie etwinning projektu eTwinners Go Greeen

            • Odovzdaním certifikátov sme ukončili ekologicky zameraný etwinning projekt eTwinners Go Green v sekunde. S rovesníkmi z Talianska, Španielska, Turecka a Grécka sme spoznávali nové krajiny, mestá a školy, zdokonaľovali svoje digitálne zručnosti s aplikáciami Answergarden, Padlet, dokumenty Google Doc,  Fórum a ďalšie stránky na twinspace, natáčali videá, uploadovali fotografie,  získavali sme informácie o uhlíkovej stope, ochrane životného prostredia, plnili sme praktické výzvy, vyrábali ekologické výrobky, organizovali online zoom stretnutia, hrali Kahoot kvízy a našli rovnako zmýšľajúcich mladých ľudí.

              Hoci bol tento projekt náročnejší a dlhodobejší, ubehol nám veľmi rýchlo. Veríme, že  nám pomohol byť aspoň trošku "zelenšími".  

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Bádame

            • Siedmaci si užívali matematiku vonku. Zobrali do rúk mobily, naštartovali meracie aplikácie, prekonávali štíty náročnosti a zisťovali objemy telies nachádzajúcich sa na školskom dvore.  A veruže všetko zvládli. :)

              Mgr. Monika Drábová

            • Exkurzia u hasičov

            • Štvrtáci a aj prváci 1. júna zavítali na exkurziu k hasičom HaZZ v Humennom. Naša „výprava mladých záchranárov“ sa dozvedela  nielen to, že hasiči používajú hadice s prúdnicou na hasenie požiarov, ale aj to, že hasiči zachraňujú životy pri rôznych dopravných nehodách. Profesionálny hasič ukázal deťom rôzne dôležité pomôcky, ktoré sú nevyhnutné pri záchrane životov. Mohli si ich aj vyskúšať. Mali aj možnosť sadnúť si do hasičského auta, ktoré chodí na zásahy a rozhliadnuť sa po okolí z pozície šoféra. Bolo tam skutočne množstvo úžasnej techniky, ktorú
              mohli na vlastné oči obdivovať. Najväčší zážitok mali  zo striekania vody z hadice.
              Ďakujeme hasičom za skvelý zážitok!

              Mgr. Jana Hobľaková

            • Biológia v praxi

            • Deviataci mohli overiť svoje v praxi pri návšteve záhrady pri kláštornom dome Sestier Služobníc Nepoškvrnenej Panny Márie. V umelom ekosystéme sme rozlíšili neživé a živé zložky a názorne sme si ukázali spôsoby pestovania určitých kultúrnych plodín s rozpoznávaním istých druhov a odrôd pre praktické využitie.
              Nechýbala ani ochutnávka jahôd, cibuľky a bylín a k tomu letný šalát, ktorý bol vhodným doplnkom k prichystanej desiate. Aj to nech motivuje naše stravovacie návyky k dostatočnému príjmu ovocia a zeleniny v našom jedálničku.


              sr. Sofia

            • Exkurzia v kvetinárstve

            • Žiaci IV.A sa na hodine pracovného vyučovania vybrali poznávať okrasné rastliny priamo do jedného miestneho kvetinárstva. Pani Obeidová nám ukázala a pomenovala rozličné krásne kvety, ktoré zdobia naše prostredie, hladia naše zmysly a robia náš život krajší. Za to jej patrí úprimná vďaka.


              Mgr. Daniela Chalachanová