• Novinky

            • Krabice plné lásky

            • Tento školský rok sa naša škola zapojila do celoslovenského projektu s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Každá trieda pripravila niekoľko krabíc, ktoré boli plné lásky. Vianočnými krabicami sme sa rozhodli potešiť seniorov počas Vianoc. Často je to jediný darček, ktorý seniori dostanú, preto sme do krabíc dali aj kúsok srdca. Naše vianočné krabice sme naplnili rôznymi maličkosťami. Dali sme do nich niečo sladké, slané, voňavé, mäkké, niečo zo srdca a niečo pre zábavu. Pri plnení krabíc sme sa riadili heslom – z každého rožku trošku. Dúfame, že naše vianočné krabice sa dostanú do dobrých rúk a potešia nejedného seniora.

              Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli svojou troškou.


              Žiacky parlament

            • Včielky opäť priniesli pohár

            • Florbalový klub (FBK) Humenné pripravil pre žiakov 3. a 4. ročníka základných škôl prvý ročník turnaja „O pohár primátora mesta Humenné“. Našu školu reprezentovali včielky zo 4. A. Po odohratí troch zápasov skončili na 3. mieste. Priniesli pekný pohár a každý dostal balíček od sv. Mikuláša.

              Mgr. Ján Bačišin

            • Ďalšie úspechy Diany Jeňovej

            • Spoločne sledujeme ako sa darí talentovanej Diane Jeňovej z kvarty, žiačke súkromnej umeleckej školy Via Arto, v speváckych súťažiach u nás doma i v zahraničí. V celoštátnej detskej speváckej súťaži populárnej a autorskej  piesne Jesienka 2022, ktorej predsedom bol  Tomáš Bezdeda, vyhrala vo svojej C kategórii fantastické 1. miesto v zlatom pásme. V medzinárodnej súťaži Euro pop contest Berliner Perle 2022 v kategórii 14 – 17 ročných získala Cenu útechy.

              Ako tento výnimočný postup do medzinárodného finále vidí Diana?

              “Beriem to ako veľmi dobrú a dôležitú skúsenosť. Nevyhrala som síce umiestnenie ale výhra  je už aj to, že som sa vôbec dostala do finále kde bolo 62 súťažiacich z celého sveta. Pred rokom to bolo bohužiaľ online, takže ísť na celosvetovú súťaž bolo pre mňa veľkým zážitkom.”

              Aj naďalej držíme palce a tešíme sa na ďalšie pesničky.J

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Výstava Van Gogh: The Immersive Experience

            • Študenti septimy a III. AG v Londýne navštívili výstavu s menom svetoznámeho umelca-Van Gogh. Vo vnútri ich čakali nielen kópie obrazov, ale aj poučné panely o živote autora, jeho tvorbe a zaujímavostiach. Popri pohľade na diela dostali možnosť sa oboznámiť s technikou jeho maľby skrz premietané videá. Atmosféru nádherne doplnila miestnosť, kde na stenách svetelne ožili maľby, ktorými súčasťou sa stali vďaka VR. Nadšených umelcov privítala aj tvorivá dielňa s množstvom pasteliek na pretvorenie obrazov Van Gogha. 

              Klára Rumanová, Laura Zlacká

            • Červená stužka

            • Červená stužka vznikla v New Yorku v roku 1991. Vytvorili ju umelci z Visual AIDS Artists Caucus, v rámci projektu o červenej stužke. Autori projektu zostali ako jednotlivci v anonymite. My sme ale v anonymite neostali, a tento rok sme opäť spoločne vytvorili symbol solidarity s ľuďmi žijúcimi s HIV a AIDS, živú červenú stužku. Aj takýmto spôsobom sme si na našej škole dňa 1. decembra pripomenuli Svetový deň boja proti AIDS.

               

              Mgr. Lenka Kosťunová

            • Sherlock Holmes a záhada rodu Baskerville

            • S touto desivo ,,štekajúcou“ kriminálnou komédiou o jednom z najznámejších detektívov – Sherlockovi Holmesovi k nám zavítalo divadlo z Rožňavy ACTORES. Ich svojské spracovanie scenára si mohli vychutnať všetci študenti gymnázia a zároveň tak vniesť do svojich školských dní kúsok umenia.


              PhDr. Daniela Hojdanová

            • A opäť Londýn

            • Londýn ako na dlani si žiaci septimy a III. AG pozreli z 35. poschodia Sky Garden. Opakom pokojnej historickej časti Londýna bol rušný Camden Town so živou hudbou, exotickým jedlom, rozmanitým tovarom a veľkou masou ľudí. Počas prehliadky prírodovedného múzea si žiaci dopodrobna naštudovali kostru dinosaura Dippyho. Deň zakončili svätou omšou v kostole Nepoškvrneného srdca Panny Mária, ktorú spevom sprevádzal stály chlapčenský zbor the Schola Cantorum.

              Dominik Hančar, septima

            • Advent na hodine angličtiny

            • Prvú adventnú nedeľu, symboliku sviec a adventného obdobia sme si vysvetlili aj na hodine angličtiny. Čaká nás už zapálenie druhej sviece a ani sa nenazdáme a budeme zapaľovať všetky štyri. Žiačky vytvorili zaujímavý otvárací plagát a hravou formou nás naučili nové anglické výrazy.

              Mgr. Ľuba Krajňák

            • ♟ Majstrovstvá v šachu ♟

            • V utorok 29. 11. 2022 sa naši študenti zúčastnili Školských majstrovstiev regiónu Humenné, Medzilaborce, Snina, Vranov nad Topľou v zrýchlenom šachu. Našu školu reprezentovali L. Ganajová, M. Balogáč, A. Debrecényi, D. Hančár, M. Novák a J. Sklenčár. V silnej konkurencii sa vôbec nestratili. Lucka získala pekné 3. miesto v Humennom.

              Blahoželáme a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.

              Mgr. Ján Bačišin

            • Adventný čas v MŠ

            • Dnes navštívil deti v MŠ školský kaplán Peter Pasternák, ktorý požehnal adventný veniec a priblížil hlavnú myšlienku adventu našim maličkým. Stretnutie sprevádzal hrou na gitare a spevom detských náboženských piesní. Deti sa pripravujú na príchod Vianoc aj zdobením adventného venca v priestoroch MŠ.