• Novinky

            • Dištančné vzdelávanie

            • Milí rodičia, žiaci, študenti

              na základe rozhodnutia MŠVVaŠ SR od 13. 12. 2021 /pondelok/ prechádza II. stupeň ZŠ a Gymnázium na dištančnú výučbu. Táto výučba by mala trvať do 17. 12. 2021 /piatok/. V súvislosti s tým chceme pripomenúť, že výučba žiakov a študentov bude prebiehať online cez portály MS Teams, Zoom a Edupage. 

              Vyučovanie žiakov MŠ a I. stupňa ZŠ bude prebiehať naďalej prezenčnou formou.

              V prípade akýchkoľvek zmien vás budeme vopred informovať.

              Riaditeľstvo školy

               

               

            • Rodostrom

            • Kto som? Kto sú moji starí rodičia? Kde žili? Som príbuzná s niektorým spolužiakom alebo spolužiačkou? Na tieto a iné otázky týkajúce sa rodiny sme si odpovedali na hodine dejepisu a šikovní piataci vytvorili  pekné a originálne rodostromy.

            • Záložka do knihy spája školy

            • Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý každoročne vyhlasuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2021.

              Do tohto projektu sa zapojili žiaci 1. AG – 3. AG a kvinty – septimy, ktorí tvorili záložky na tému Významné osobnosti slovenskej literatúry – P. O. Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a B. Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia). Mladší žiaci – žiaci 5. až 9. ročníka a sekundy až kvarty OG sa inšpirovali Očarujúcim svetom knižných príbehov rozprávok a básní.

              Vytvorili nádherné originálne záložky, ktoré poputovali študentom Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši a žiakom Gymnázia Jana Blahoslava v Ivančiciach v Českej republike. Z týchto škôl prišli aj k nám krásne záložky.

                                                                                                         PK SJL

            • Mikuláš na našej škole

            • Ak aj teba dnes potešil alebo poteší Mikuláš nejakou sladkosťou či malým darčekom, skús sa zahrať aj ty na svätého Mikuláša, a aj ty dnes urob niekomu radosť: možno aspoň svojím úsmevom, pomocou či malým darčekom alebo podelením sa o sladkosť. A sladkosti, ktoré dnes rozdáva svätý Mikuláš nech budú znamením dobrého a sladkého života, o ktorý sa určite chceme všetci každodenne usilovať a robiť tak radosť sebe, rodičom i všetkým ľuďom okolo nás. Prajeme Vám krásne prežitie spomienky na sv. Mikuláša.

            • OLYMPIÁDA V NEMECKOM JAZYKU

            • V týchto dňoch prebehlo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Za kategóriu 1B postúpil študent Martin Kuľha z kvarty a za kategóriu 2A študentka Diana Prigancová z II.AG..

              Gratulujeme a prajeme im veľa úspechov v okresnom kole.

              Mgr. Daniela Chalachanová

            • #výzva

            • Milí študenti, milé deti, milí učitelia,

              ako viete každý rok mám na svoje meniny kooopec práce s roznášaním darčekov. Preto vás chcem poprosiť, či by ste sa nestali vy mojimi pomocníkmi. Ako? Stačí, keď pohľadáte vo svojich skriniach červené alebo biele oblečenie a do školy prídete oblečení v týchto farbách. V pondelok zistím, v ktorej triede mám najviac pomocníkov.

              Odmena vás neminie. 

              s pozdravom

              sv. Mikuláš

            • iBobor 2021

            • iBobor nie je súťažou osvietených počítačových šampiónov. Je určená každému žiakovi od druhákov základnej školy až po maturantov. Je pre každého, kto rád používa počítač, rád premýšľa a chce si zmerať svoje sily v oblasti modernej informatiky, logického myslenia a práce s digitálnymi technológiami. Aj na našej škole  majú dievčatá a chlapci chuť popremýšľať, potrápiť sa a dokázať si, že počítače nie sú iba na vyhľadávanie informácií na internete a na komunikáciu s kamarátmi. Súťaž prebiehala v prostredí EduPage, ktoré vyvinul partner súťaže aSc – Applied Software Consultants. Žiaci mohli súťažiť online cez svoj webový prehliadač. Do 15. ročníka tejto celoslovenskej súťaže sme zapojili viac ako 200 žiakov našej školy a 31 z nich bolo úspešných.  

              Zoznam úspešných riešiteľov si môžete pozrieť: vysledky_iBobor_2021.pdf

              Úspešným riešiteľom blahoželáme.

              Mgr. Gabriela Čabalová

            • OZNAM SZUŠ Via arto

            • Na základe vývoja epidemiologickej situácie a rozhodnutia MŠ SR zo dňa 26.11.2021 prechádza SZUŠ Via arto pôsobiaca na našej škole  na dištančnú formu vyučovania vo všetkých odboroch.

              Viac informácií nájdete: TU

            • Mikuláš bez odpadu

            • Milí rodičia,

              ako ekoškola sa snažíme viesť našich žiakov k eliminácii množstva vyprodukovaného odpadu. Preto vás vyzývame aby ste tohoročné mikulášske balíčky prichystali bez zbytočného odpadu. Môžete využiť napr. látkové vrecúška, šatky, či nepotrebné kusy látok, zaváraninové poháre. Fantázii sa medze nekladú.

              Dajme veciam druhú šancu a podporme aj ich opätovné využitie.

              Takéto balíčky odfotografujte a pošlite na drabovam2@gmail.com. Najkrajšie zverejníme na našej stránke.

              Ďakujeme

              Mgr. Monika Drábová