• Novinky

            • ÚSPECH PROJEKTU V NEMECKOM JAZYKU

            • Centrálna podporná služba eTwinning Slovensko pri ŽU v Žiline v rámci ocenenia Učiteľ mesiaca udelila ocenenie nášmu medzinárodnému projektu v nemeckom jazyku ZUNGENBRECHER - Jazykolamy, ktorý získal aj národný certifikát kvality.  Na projekte sme pracovali od februára do júna 2021 za účasti štyroch tureckých škôl a jednej chorvátskej školy. Projekt ohodnotila Ing. Ľubica Sokolíková za eTwinning Slovensko ako veľmi pekne spracovaný a nápaditý. Ako vďaku trieda SEXTA obdŕžala balíček s malými darčekmi s prianím úspechov do ďalších projektov.

              Veľká vďaka patrí našim partnerom z Turecka a Chorvátska za skvelú spoluprácu, ale aj žiakom triedy SEXTA, ktorá úspešne reprezentovala našu školu vo svete eTwinningu a získala tak nové skúsenosti a rozhľad.

               

              Link na 3D prehliadku TU

               

              Sr. Sofia

            • Kurz prvej pomoci pre účastníkov dobrodružnej expedície DofE

            • Študenti nášho gymnázia zapojení do programu Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu - The Duke of Edinburgh´s (DofE) sa pravidelne každý týždeň venujú aktivitám s cieľom rozvíjať svoj talent, schopnosti a zručnosti. Študenti si stanovili individuálne ciele a výzvy, ktoré sa snažia za pomoci svojho mentora naplniť. Na ceste k ich splneniu posilňujú svoju zodpovednosť a vytrvalosť, poznávajú a prekonávajú sami seba. Na záver ich čaká dobrodružná tímová expedícia v prírode. Študenti si preto dňa 15.6.2021 prešli kurzom prvej pomoci. Žiakov odborne zaškolili riaditeľka Slovenského Červeného kríža, PhDr. Silvia Knapiková a profesionálny záchranár, Bc. Jakub Blišák.

              Ak naši dofáci vytrvajú a splnia stanovené ciele, získajú nielen nové zručnosti užitočné pre ďalší akademický a pracovný život, ale aj prestížny medzinárodne uznávaný certifikát, ktorý im môže pomôcť aj v budúcom zamestnaní.

               

            • NENECHAJME ICH STÁŤ BOKOM

            • „Empatia“ – krátke slovo so silným významom. Vieme však ešte vôbec čo toto slovo znamená? Nezabudli sme na jeho význam v týchto časoch povinnej izolácie?  Nezabudli sme byť ľuďmi?

              V slovníku je empatia definovaná ako prenášanie sa do sveta predstáv druhého, do jeho emócií, spôsobu myslenia a postojov.

              Na našej škole nám záleží na každom jednom žiakovi, rodičovi, učiteľovi, zamestnancovi. Nie všetci to máme v živote rovnako nastavené. Každý z nás bojuje s dennými starosťami, potrebami a výzvami. Aj keď nie vždy to prejaví navonok.

              Vy rodičia sa snažíte so všetkých svojich síl zabezpečiť všetko potrebné pre svoje deti. Tak isto aj nám učiteľom, ide v prvom rade o ich dobro. Mnohí naši žiaci to počas dištančného vzdelávania nemali jednoduché, pretože im chýbalo potrebné technické vybavenie. Preto sme sa ešte v marci rozhodli zapojiť do výzvy Nadačného fondu Telekom pri Nadácii Pontis – a vytvorili sme projekt s názvom: „Nenechajme ich stáť bokom“. Vďaka tomu naša škola získala finančné prostriedky, ktoré nám umožnili zakúpiť 3 notebooky. Tieto slúžia a budú aj naďalej slúžiť na zabezpečenie priebehu dištančného a prezenčného vyučovania, na uľahčenie plnenia zadaných úloh naším žiakom.

              Majme otvorené oči aj srdcia a buďme empatickí.

              Mgr. Monika Drábová

            • Vynaložené úsilie nebolo márne.

            • Aj tentokrát sa nám podarilo zabodovať a zvíťaziť. Július Buček, žiak 9.A triedy, sa popasoval s úlohami krajského kola biologickej olympiády Poznaj a chráň – kategória zoológia a obsadil krásne 1. miesto, ktoré mu zaručilo postup na celoštátne kolo olympiády. Júliusovi ďakujeme za reprezentáciu školy a do ďalšieho kola súťaže želáme veľa šťastia.

          • Súťaž v kreatívnom písaní v anglickom jazyku The Power of Friendship
            • Súťaž v kreatívnom písaní v anglickom jazyku The Power of Friendship

            • Súťaž v kreatívnom písaní v anglickom jazyku už pozná svojich víťazov.  Sila priateľstva sa pretavila do poetických básní, dramatických príbehov i hĺbavých esejí. Maturanti si prevzali víťazné knižôčky skôr, pretože už opustili lavice našich tried, a na ďalších čakajú odmeny na konci šk. roka.

              Teraz aj vám ponúkame ich dielka, aby ste si ich prečítali a rozmýšľali. Ak sa vám budú páčiť, dajte im to vedieť.                           PaedDr. Mária Čiefová

               

              Odkaz na tieto dielka : KLIK

               

               



            • Šikovní a úspešní malí angličtinári

            • V mesiaci máj a jún prebehli v našom meste prvé dve kolá súťaže v anglickom jazyku s názvom „ Na jazykových krídlach „. Do súťaže sa  zapojili aj naši tretiaci a štvrtáci. Tento rok nezvyčajne on –line.  

              V rýchlom a v správnom hláskovaní Spelling  Bee sa najlepšie darilo K. Nastišinovej, ktorá v rámci mesta obsadila 3. miesto a v 2. kole zameranom na čitateľskú gramotnosť v aplikácií Quizizz  M. Kužmová a A. Koceľa získali obidvaja 3. miesta.

              Na 2. mieste skončila medzi humenskými štvrtákmi J. Pristašová.  Všetkým našim súťažiacim blahoželáme a držíme palce aj v treťom kole v prednese anglickej prózy a poézie.

              Zároveň blahoželáme aj našej šikovnej recitátorke Julke  Pristašovej za peknú reprezentáciu školy  aj na regionálnej súťaži Timravina studnička, kde získala v kategórii najmladších krásne 3. miesto. 

              Sme radi, že aj v tejto mimoriadnej situácií sa našli možnosti, kde mohli naši žiaci ukázať svoje talenty a schopnosti. 

            • NAŠE MINI ZÁHONY

            • Zasaď zeleninu a vysaď kvetinu

               

              Trieda VIII. A odštartovala školský mini projekt pre ZŠ - NAŠE MINI ZÁHONY. Vlastným pričinením začali s premenou prostredia pri telocvični prípravou mini záhonov na praktickú ukážku pestovania bežne dostupnej zeleniny a kvetín. Chlapci z ôsmaci zriadili aj mini záhon  pre potreby školskej jedálne na pestovanie byliniek a korenín, za čo im patrí veľká vďaka. Triedy ZŠ – V. A, VI. A, VII. A, VIII. A a 9. A sa takto môžu aktívne zapojiť do pestovateľskej práce na svojom mini záhone. Nápomocní pri tomto projekte boli aj žiaci VII. A. Samozrejme vďaka patrí aj veľkým pomocníkom z triedy KVINTA a III. AG, ktorí tiež pracovne prispeli k zveľaďovaniu nášho školského prostredia.

              sr. Sofia a Renáta Hojdanová

            • eTwinnig

            • Je tu záver nášho medzinárodného projektu ZUNGENBRECHER – Jazykolamy v nemeckom jazyku, na ktorom sme pracovali od februára do júna 2021. Túto našu aktívnu účasť ocenila aj Národná podporná služba pre eTwinning na Slovensku udelením  národného certifikátu kvality splnením všetkých potrebných kritérií pre kvalitný medzinárodný projekt. Večerné, nočné i víkendové hodiny strávené pri počítači,  s mobilom pri tvorení zadaných úloh tak splnili svoj cieľ a nás posunuli v poznatkoch a skúsenostiach dopredu. Sme na to hrdí a prajeme si naďalej chuť do jazykovej práce na sebe aj do medzinárodnej spolupráce...J

              sr. Sofia

               

              E-Twinning v nemeckom jazyku bola pre našu triedu SEXTA nová a zaujímavá skúsenosť. V rámci úvodnej aktivity sme predstavili seba i našu školu. Ďalej sme si navzájom s partnerskými školami priblížili naše tradície a zvyky. Naučili sme sa veľa o používaní rôznych užitočných stránok a ich funkcií. So žiakmi z partnerských škôl sme sa stretli na medzinárodných Zoom stretnutiach a naviazali i pár kamarátstiev. Ako produkt na záver si každý z nás vylosoval nemecký jazykolam a odprezentoval ho v našom krátkom videu. Hoci bolo niekedy ťažké jazykolamy správne vysloviť, proces tvorenia videa nás bavil a popri natáčaní sme sa poriadne nasmiali. Počas projektu sme sa toho dosť naučili a popritom sme sa aj zabavili a spoznali nových milých ľudí.

              Lucia Ganajová a Diana Kužmová, SEXTA

            • Pohľadnice plné lásky

            • Žiaci z ŠKD sa v mesiaci máj zapojili do ďalšej výzvy s názvom ,,Máj lásky čas", ktorá je pokračovaním projektu ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". V decembri sme seniorov obdarili krabicami plnými darov zo srdca, v máji bolo našou úlohou vytvoriť pozdravy/pohľadnice, ktoré vyčaria úsmev na tvári.

              Veríme, že sa nám podarilo naplniť nejedno srdce aspoň takou radosťou a láskou, s akou žiaci vytvárali svoje diela. 

            • Hrozí nám, že nás Snina porazí alebo radšej hlasujte každý deň..

            • Milí naši dobrodinci, rodičia a priatelia školy,

              čerstvého ovocia a zeleniny nie je nikdy dosť. Vďaka nemu sme zdravší  a s vyváženou stravou nám to aj viac myslí. A to sa v škole vždy zíde! Preto potrebujeme dostať ešte viac ovocia a zeleniny do školy.

              Kaufland tento rok organizuje 3. ročník projektu Čerstvé hlavičky a hľadá partnerské školy pre každú zo svojich predajní, ktoré od nich získajú pravidelný prísun kvalitného ovocia alebo zeleniny pre svojich žiakov na celý rok.

              Stačí, ak sa na stránke https://www.cerstvehlavicky.sk/ cez e-mailovu alebo Fb adresu a kód na telefónne číslo zaregistrujete.  Potom sa už môžete 1x denne prihlasovať, vyhľadať našu školu – Cirkevná spojená škola, Duchnovičova 24, Humenné (je úplne dole)a v termíne od 13.mája do 23.júna 2021 hlasovať.

              Vďaka Vám sa aj naša škola môže stať jednou zo 70 škôl, ktoré budú dostávať ovocie a zeleninu pre žiakov celý školský rok 2021/2022.

              Podporte našu školu v tomto projekte a pomôžete nám zabezpečiť pre naše deti pravidelnú porciu zdravej a čerstvej zeleniny a ovocia.

               

              S poďakovaním

                                                          Ing.Saloňová

            • " Happy Summer Day "

            • Tohtoročný  Deň detí na CSŠ sa niesol v znamení  už dovolenkovej nálady. 

              Dobrodružstvo, súťaže, hudba a tanec. Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli vytvoriť túto radostnú prázdninovú náladu:  obetavým  študentom, rodičom, ale aj starým rodičom za nádherné medovníky. Mestu Humenné za sladké dobroty a najväčšia vďaka za požehnanie a ochranu aj s krásnym počasím patrí nášmu Nebeskému Otcovi. 

              učitelia I. stupňa a vychovávateľky