• Novinky

            • Postupujeme do celoslovenského kola IQ olympiády 🧠

            • Dňa 14. 5. 2024 bojovali naši žiaci Anton Kuľha, Martin Macko a Diana Salanciová v regionálnom kole IQ olympiády v konkurencii s 85 najlepšími hlavičkami regiónu Východ (Prešovský a Košický kraj) o postup medzi top Slovenska. Z každého regiónu postupuje 20 najlepších žiakov.

              Anton Kuľha s 10. miestom postupuje na celoslovenské kolo IQ olympiády, ktoré sa uskutoční 3. 6. 2024.

              Ďakujeme všetkým, ktorí na nás mysleli a naďalej nám budú držať palce.

              Mgr. Monika Drábová

            • Študentské eurovoľby 2024 a referendum

            • V pondelok 13. mája 2024 sa uskutočnili v poradí už tretie študentské voľby na našom gymnáziu. Tentokrát sa konali Študentské voľby do EURÓPSKEHO PARLAMENTU 2024. Voľby boli simuláciou skutočných eurovolieb, ktoré budú už v júni 2024. Na študentských voľbách sa zúčastnili študenti I. AG – IV. AG, kvinty – oktávy.
              Okrem volieb dostali študenti a študentky aj jedinečnú príležitosť simulácie REFERENDA - priameho nástroja našej demokracie. Študenti vyjadrili svoj názor v otázke týkajúcej sa znižovania vekovej hranice pre právo voliť zo 16 rokov namiesto dnešných 18 rokov.
              Potrebujeme mladým povedať, že na nich záleží a že svoju budúcnosť majú vo svojich rukách.


              Mgr. Kavčaková

            • Školský folklórny deň

            • Žiaci I. stupňa 10. mája zažili netradičný vyučovací deň, ktorý sa niesol už od rána na ľudovú nôtu.  Výstavka z predmetov našich predkov, výtvarné práce pripomínajúce tradičné remeslá, ale aj tematické vyučovanie na všetkých predmetoch v špecifickom ľudovom oblečení určite  pomohli si viac uvedomiť naše korene i národnú hrdosť.

              MZ  I. stupeň

            • 🐟Náš šikovný rybár🐟

            • Tomáš Harvan z V. A sa tento víkend zúčastnil súťaže mladých rybárov Zlatý blyskáč v Chlmci. V športovom love rýb udicou ľubovoľným spôsobom si vybojoval krásne 2. miesto.

              Gratulujeme Tomáš.

              Mgr. Monika Drábová

            • ⚽Naši futbalisti opäť perfektní⚽

            • V piatok 10. 5. 2024 sa uskutočnilo okresné finále vo futbale mladších žiakov. Do tohto finále postúpili iba víťazi zo základných skupín. Po dobrých výkonoch získali naši žiaci pekné 3. miesto. 🥉
              Srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Veľký úspech na Metropolitnom /celoslovenskom/ kole Biblickej súťaže

            • V dňoch 6. – 7. mája 2024 sa naša trojica biblistov - Ján Kontuľ (3. A), Dagmar Urbanová (4. A) a  Gréta Zlacká (4. A) zúčastnili Metropolitného /celoslovenského/ kola Biblickej súťaže v Juskovej Voli, kde skončili na krásnom 2. mieste. Okrem súťaženia sa mali možnosť osobne stretnúť s vladykom Mariánom Andrejom Pacákom a novým prešovským gréckokatolíckym arcibiskupom Jozefom Jonášom Maximom. Taktiež spoznali nových kamarátov, skrze virtuálnu realitu sa preniesli do doby, kedy žil na Zemi Ježiš Kristus, zasúťažili si v kvíze
              a relaxovali v prekrásnom prostredí Gréckokatolíckeho mládežníckeho centra Bárka.
              K úspechu v súťaži srdečne blahoželáme!
              Nezabúdajme však na slová oboch vladykov - Božie Slovo nám síce pomáha poznávať Boha, ale rovnako dôležité je byť priateľom Ježiša, modliť sa za seba i svojich blízkych a konať dobré skutky.


              Mgr. Daniela Chalachanová

            • Štúrov Zvolen – víťazstvo v regionálnom kole!

            • V utorok 7. 5. 2024 sa vo Vihorlatskom múzeu v Humennom konalo regionálne kolo súťaže v rétorike Štúrov Zvolen.

              Našu školu úspešne reprezentoval Ondrej Mocák z kvarty, ktorý v II. kategórii získal  fantastické

               1. miesto a to mu  zabezpečilo priamy postup do celoslovenského kola.

              Ondrejovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov vo Zvolene.

               

              Mgr. Beáta Kerekaničová

            • Ďalší pekný úspech

            • Vo štvrtok 9.5.2024 sa uskutočnilo okresné finále mladších žiačok vo futbale. Po výborných bojovných výkonoch naše žiačky vybojovali výborné 2. miesto.

              Srdečne blahoželáme.

            • IQ olympiáda

            • "Každý je génius. Ale ak budete posudzovať rybu podľa jej schopností vyliezť na strom, bude celý svoj život žiť s vedomím, že je neschopná."        Albert Einstein

              Že to s rozvíjaním daností našich žiakov myslíme vážne, presvedčili ďalšie úspechy. V mesiaci apríl sa uskutočnila IQ olympiáda, ktorej sa z našej školy zúčastnilo 14 žiakov z celkového počtu 11314 riešiteľov.

              Do vyššieho regionálneho kola Východ postúpil žiak Martin Macko s kvantilom 99,15% a Anton Kuľha s kvantilom 97,57%.

              14. mája v Košiciach budú bojovať s 80-kou najlepších žiakov celého východu o postup na celoštátne kolo.

              Držte nám palce.

              Mgr. Monika Drábová

            • Štvrtáci programujú drony!

            • Už aj na 1. st. ZŠ žiaci skúsili lietanie s dronmi. Šikovní žiaci kvarty a inštruktorka Majka Kužmová, žiačka VI. A, im pripravili krátky „kurz bezpečnosti lietania a programovania dronov.“ Po zaujímavom výklade si štvrtáci mohli vytvoriť jednoduché programy a vyskúšať ako to naozaj funguje. Páčilo sa im aj fotenie dronom. Pomáhali nám v tom počítače zakúpené vďaka príspevku nadácie RENOVABIS. 

              Mgr. J. Rovňák

               

            • Stavanie mája

            • S príchodom mája, mesiaca lásky, prichádza k nám dávny zvyk stavania májov, ktoré sú symbolom príchodu jari a znovu sa obnovujúcej prírody. Máj je strom, väčšinou breza. Ozdobí sa farebnými stuhami a ozdobou býva zvyčajne celý mesiac. Evokuje sviežosť, mladosť a energiu. 

              Túto peknú tradíciu si pripomenuli aj žiaci našej školy a aspoň na krátku chvíľu sa tešili z farebného mája. 

              Žiacky parlament 

            • Mesiac lesov

            • K mesiacu apríl neodmysliteľne patria lesy. Touto aktvitou sme si chceli pripomenúť, aké sú pre nás lesy a život v nich dôležité. Preto sme k nám pozvali Silviu a Petru, pracovníčky z OPK Humenné, ktoré si pre nás pripravili veľa zaujímavých informácií a aktivít o lese a lesných zvieratách. Porozprávali nám o správnom výrube stromov, ale aj o správaní sa v lese. Nemohli chýbať ani stopy a zvuky lesných zvierat a  rozpoznávanie  najrozšírenejších ihličnatých a listnatých drevín. Naše znalosti o lese sme si mohli overiť v lesnej abecede.

              Týmto sa chceme ešte raz poďakovať pracovníčkam OPK Humenné a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

              Mgr. Simona Jevčáková 

            • Úspešní v krajskom kole Matematickej olympiády

            • Po skvelom umiestnení našich žiakov na okresnom kole Matematickej olympiády postúpili žiaci Anton Kuľha z kvarty a Peter Čabala z IX. A do vyššieho kola. Na krajskom kole v Prešove, spomedzi 48 súťažiacich, úspešne reprezentovali našu školu a odniesli si obaja krásne 9. miesto.

              V porovnaní s inými mestskými školami chlapci ukázali, že si naša škola drží popredné miesto v okrese Humenné i v celom Prešovskom kraji.

              Ďakujeme chlapci.

              Mgr. Monika Drábová