• Novinky

            • Ples MAMMA MIA

            • Fašiangy sú obdobím zábavy a plesov a ani na našej škole nesmel chýbať každoročne organizovaný ples pre gymnazistov, absolventov a priateľov školy, ktorý sa uskutočnil v sobotu 22.02.2020. Všetci sme sa preniesli na ostrov Skopelos, na ktorom sa nahrával film Mamma Mia, a ktorý bol ústrednou témou tohtoročného plesu. O skvelú atmosféru, zaujímavý program a bohatú tombolu sa postarala trieda Septima, ktorej vďačíme za nádherný večer, na ktorý budeme ešte dlho spomínať.

              Mgr. Miroslava Palaščáková

            • Ples Let´s Dance

            • Dňa 21.2.2020 sa školská jedáleň zmenila na tanečnú sálu Let´s Dance, v ktorej svojimi tanečnými kreáciami hviezdili žiaci 5. až 9. ročníka ZŠ, prímy až kvarty. Žiakov čakala príjemná atmosféra, občerstvenie, zaujímavá tombola, ako aj tanečno-zábavný program, o ktorý sa postarali žiaci z kvarty. Ples hudobne sprevádzal DJ Mišo z kvinty, ktorý spoločne so všetkými prítomnými rozprúdil skvelú zábavu.

               

               

              Mgr. Veronika Michalenková

            • Dejepisná olympiáda

            • 14. februára 2020 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Naša žiačka, Timea Tomková z tercie, dosiahla na olympiáde krásne 3.miesto

              Úspešnej žiačke ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa chuti k získavaniu ďalších vedomostí z histórie.

                                                                                                                                                                                                                                

                                                                                                                                         Mgr. B. Kerekaničová

            • Okresné kolo v bedmintone žiačok ZŠ

            • Vo štvrtok 20.2.2020 sa v telocvični ZŠ Pugačevovej uskutočnilo okresné kolo v bedmintone žiačok ZŠ. Do finále sa prebojovalo šesť víťazných družstiev. Naše žiačky obsadili po dobrom výkone pekné 3. miesto a tešili sa z diplomu a pohára. Srdečne blahoželáme.

            • Lyžiarsky výcvik

            • V týždni od 10. do 14. februára sa žiaci a študenti tried 8.A,Tercie, II. AG a Sexty zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Litmanovej. Prvé pohyby na lyžiach neboli ľahké, ale všetci sme to zvládli úspešne. V stredu sme navštívili pútnické miesto na hore Zvir kde sme mali aj  svätú omšu. Každý večer mali triedy postarané o zábavný kultúrny program. Tanečný utorok mala na starosti Tercia. Vedomostnú stredu zase 8.A. Stredoškoláci mali vo svojej réžii štvrtok, ktorý bol tiež veľmi zaujímavý. V piatok sa konali preteky v slalome. Úspešní boli odmenení. Celý tento týždeň sme si všetci užili a určite by sme ho ešte raz zopakovali

            • Žiaci CSŠ na návšteve v knižnici

            • Minulý týždeň bol mimoriadny tým, že po celej republike prebiehala kampaň Národný týždeň manželstva. V rámci nej boli pripravené rôznorodé aktivity určené nielen dospelým, ale aj mladším vekovým kategóriám. Jednu z nich si pre žiakov humenských základných škôl pripravila aj Vihorlatská osvetová knižnica, ktorá zapojila žiakov druhého stupňa základných škôl do Literárneho kvízu o najznámejších manželských pároch, rodinách a súrodencoch v literatúre.

              V rámci našej Cirkevnej spojenej školy sa zúčastnili žiaci ôsmeho a deviateho ročníka základnej školy a žiaci tercie a kvarty osemročného gymnázia. Spoločne si užili kopec zábavy, dozvedeli sa nové  a zaujímavé informácie a tí najšikovnejší odchádzali aj s odmenou v podobe hodnotnej knihy.

              Mgr. Lenka Mikitová

            • Slávnosť patrónov školy – odpustová slávnosť

            • V piatok 14. 2. 2020 sme si pripomenuli sviatok patrónov našej školy svätých Cyrila a Metoda, spolupatrónov Európy. Slávnostnú sv. omšu celebroval dekan František Mariňák. Koncelebrovali Jozef Kozák, farár Farnosti sv. košických mučeníkov, Oliver Székely, farár Farnosti Sťatia sv. Jána Krstiteľa, a kaplán Peter Fogaš.

              Svätí Cyril a Metod sú pre svoju odvahu a vytrvalosť pri šírení hodnôt ducha inšpiráciou pre všetkých žiakov, pedagógov a pracovníkov školy.

            • Pasovanie prvákov

            • 31. januára 2020 bola v 1.A veľká slávnosť. Bol to deň, ktorý sa zapíše do detských srdiečok. Prváčikovia boli pasovaní  za riadnych žiakov našej školy. Svedkami tejto udalosti boli: riaditeľka školy Mgr.M. Harvanová, zástupkyňa školy Mgr.A. Šatníková, vychovávateľka Majka, triedny učiteľ, ale predovšetkým rodičia a starí rodičia, ktorí ich podporovali silným potleskom. Podmienkou k prijatiu bolo splniť úlohu a zložiť sľub prváka.  Potom ich pani riaditeľka  slávnostne pasovala, symbolicky veľkou ceruzkou, za žiakov našej Cirkevnej spojenej školy. Žiaci si prevzali pasovací dekrét so sľubom, sladkosť a pero. Nasledovalo malé pohostenie s kávičkou pre rodičov.

                                                                                 Vitajte medzi školákmi!

            • Simulované Študentské voľby

            • Na našej škole uskutočnili Simulované študentské voľby do Národnej rady SR 2020. Týchto volieb sa zúčastnili žiaci a študenti vo veku od 15 do 19 rokov.  Tieto voľby boli  súčasťou celoslovenského prieskumu účasti mladých ľudí vo voľbách.  V študentských voľbách do NR SR  sa volili kandidáti a kandidátky, ktorí sa uchádzajú o funkciu poslanca alebo poslankyne do NR SR. Študentské voľby odrážajú reálne voľby a vychádzali zo skutočných kandidatúr a skutočných volebných a informačných kampaní. Cieľom týchto volieb je budovanie občianskych kompetencií, podpora volebnej účasti  a záujmu mladých ľudí o dianie vo svojej krajine a artikuláciu hlasu mladých.  Svojou účasťou na voľbách žiaci a študenti využili svoje právo voliť a spoločne sa zaslúžili to, aby bol hlas mladých ľudí počuť v spoločnosti pre lepšiu budúcnosť našej krajiny

            • Poďte študovať k najlepším

            • V pondelok 10. februára sme v učebni informatiky pokračovali ďalšou besedou na tému štúdium informatiky na vysokej škole. Tentokrát o štúdiu na Fakulte informatiky a informačných technológii STU v Bratislave prišiel porozprávať náš absolvent Róbert Karpiel. So skúsenosťami druháka predstavil lídra medzi fakultami na Slovensku-FIIT STUBA: ,,Získaš kvalitné vzdelanie uznávané firmami doma aj v zahraničí. FIIT je medzi IT firmami pojem. Ak povieš, že si vyštudoval FIIT, firma má záruku najvyššej kvality absolventa." Netreba sa báť matematiky, pretože je možné rozhodnúť sa medzi 3-ročným alebo 4-ročným bakalárskym programom (tzv. 0-tý ročník, kde sa dá stredoškolská matematika dobehnúť). Fakulta podporuje svojich študentov rôznymi štipendiami, štipendium je možné získať aj za výsledky zo strednej školy. Róbert si vybral fakultu, kde je latka nastavená veľmi vysoko. Sme hrdí na našich úspešných absolventov a tešíme sa, že sme im dali základy, na ktorých stavajú.
              Mgr. Gabriela Čabalová

               

            • Anglická olympiáda krajské kolo

            • Je to kombinácia mnohých faktorov. Počnúc štedrosťou Najvyššieho, ktorý nás obdarúva mnohými talentmi, cez dobrú výchovu rodičov a srdečnú usilovnosť učiteľov, až po individuálne zanietenie a tvrdú prácu jedinca. Úspech jednoducho potrebuje súhru všetkých týchto veličín. A vďaka ich naplneniu sme tohto roku mohli za všetky školy humenského okresu vyslať na krajské kolo olympiády v anglickom jazyku až dvoch našich študentov. Rebeku Tongeľovú zo Septimy do kategórie 2C2 a Danku Korekáčovú z Oktávy do kategórie 2B.

                          Sprevádzané našim učiteľom Jozefom Bubnárom sa už od skorého rána vydali na cestu do Prešova, kde sa na Gymnáziu na Konštantínovej poschádzali žiaci zo všetkých okresov Prešovského samosprávneho kraja. Už od začiatku bolo všetkým jasné, že súboj žiakov nadaných na cudzie jazyky bude nekompromisný. V Dankinej kategórii sa zoskupilo až 12 súťažiacich, ktorí počas piatich hodín neúnavne preukazovali odbornej komisii svoje portfólium vedomostí. Najprv vypracovali test zameraný na gramatiku a slovnú zásobu a neskôr prešli aj na ústne formy aktivít a zadaní. Rebeka za rovnakých podmienok čelila vo svojej kategórii konkurencii deviatich súperov. Obe naše zverenkyne si počínali skvelo.

                          Danka Korekáčová si odnáša štvrté a Rebeka Tongeľová zas siedme miesto, no s minimálnym rozdielom v bodoch oproti svojim súperom z vyšších priečok. Dievčatám tak zo srdca gratulujeme a chceme aby vedeli, že sme na nich hrdí. Pánovi učiteľovi Bubnárovi a pani učiteľke Čiefovej ďakujeme za ich svedomitú prípravu. Aj vďaka nej to naši reprezentanti dotiahli tak vysoko. Do ďalšieho života im prajeme mnoho dobra a široké možnosti využitia všetkého, čo sa (aj) na našej škole naučili.

               

                                                                                                                                           Mgr. Jozef Bubnár

          • GEOGRAFICKÁ  OLYMPIÁDA
            • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

            • Dňa 6. februára 2020 sa vo veľkej zasadačke na MÚ, konalo okresné kolo geografickej olympiády. Súťažilo sa v troch kategóriách ( E, F, G) – spolu  48  žiakov.  Našu školu reprezentovali tri žiačky.

              V  kategórii E  súťažila    Miriam Sitarčíková z tercie , v kategóri F  Hoang Thi Mai Huong zo sekundy  a  Mária Skoupilová  z prímy. Všetky tri dievčatá  sa stali úspešnými riešiteľkami olympiády.

              Miriam Sitarčíková sa umiestnila na  3 mieste,  Hoang Thi Mai Huong tiež na 3. mieste a Mária Skoupilová  na 4. mieste.

              Dievčatám  blahoželáme, ďakujeme za vynaložené úsilie a úspešnú reprezentáciu školy.

              Mirke  a Mai Huong želáme veľa úspechov na krajskom kole. 

                                                                                                                                                       Mgr. Viera Fedoriaková

               

            • „ Suprový karneval na CSŠ „

            • Fašiangy sú  obdobím plesov,  maškarných karnevalov, zábavy plnej radosti  a veselosti, a tak tomu bolo opäť 30. januára aj na našej Cirkevnej spojenej škole.

               Na tradičnom karnevale sa so svojimi učiteľmi a vychovávateľkami  zabávali deti z celého prvého stupňa základnej školy. Predviedli sa vo veľmi  zaujímavých, ale aj veselých maskách, ktoré ich zmenili na krásne princezné, lekárov, profesorov, svätcov, alebo aj milé zvieratká. Celé dopoludnie sprevádzala veselá nálada, súťaživosť, ale  i chvíle napätia pri losovaní „TOMBOLY“, ktorá potešila najmenších  žiačikov. K perfektnej zábave sa pridala aj p. riaditeľka Marianna Harvanová a p. kaplán Peter Fogáš. Veríme, že radosť a veselosť našich malých školákov bude sprevádzať aj pri plnení si svojich každodenných školských povinností. Zároveň ďakujeme Tamarkinej mamke Zuzke Mjachkej za nádherné foto, ktoré môže všetkým nám pripomenúť túto perfektnú  a veselú atmosféru.   

            • Naozaj existujú...

            • Sú naozaj medzi nami! A vedia všetko ! Budeme ich volať Všetkovedko! Aj v tomto školskom roku u nás prebehol veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími, súťaž Všetkovedko. Zúčastnili sa jej žiaci 2. – 4.ročníka ZŠ. Titul Všetkovedko môžu celý rok nosiť Adam Polák Dominik Jurášek z  2.A a Ferko Mažerik z 3.A triedy. Adam a Dominik okrem diplomu dostali aj tričká, ktoré každému povedia, kto je ich nositeľom....Adam je zároveň aj Všetkovedkom našej školy. Ferko dostal loptičku Zemeguľa. Všetci účastníci dostali ceruzku Všetkovedko. Diplom všetkovedkov učeň bude pripomínať riešiteľom, že sa majú snažiť získať ešte ďalšie vedomosti. Ferkovi, ktorý sa odsťahoval blahoželáme a držíme palce v novom meste a na novej škole.