• Novinky

            • Darovacia listina

            • Slovenská numizmatická spoločnosť pri SAV, pobočka Humenné, pri príležitosti  30. výročia vzniku  Cirkevnej spojenej školy sv. Cyrila a Metoda  v  Humennom  chce škole  zablahoželať  a zároveň jej venovať pamätnú  medailu

            • Arcibiskup Alojz Tkáč

            • 23.5.2023  zomrel náš emeritný otec arcibiskup Mons. Alojz Tkáč. Bol vždy verným svedkom Kristovej pravdy aj v časoch prenasledovania. Jemu vďačíme za založenie našej školy. Pripojme sa k veriacim našej arcidiecézy a modlitbou za zosnulého mu vyprosujme blaženú večnosť v plnom spoločenstve s Pánom.

            • Dodo 1000

            • Celoročný projekt Od detských snov ku skutočným vynálezom" sa pomaly stáva skutočnosťou. Vynález, ktorý naši druháci vymysleli, študenti Technickej univerzity v Košiciach naprojektovali a žiaci Strednej odbornej školy technickej v Humennom poctivo vyrábajú.  Samotný proces výroby boli naši malí odborníci skontrolovať. Dodo 1000, ako nazvali svojho nového kamaráta, je síce ešte len v plienkach, ale srdce, oči, uši, nohy sa pomaličky formujú.  S poslušnosťou má ešte problém, naši druháčikovia skonštatovali, ale však kto by nemal.

              Ing. Ladislav Kostolník a Ing. Miloš Krupa, našim zvedavým žiakom ukázali nielen dielne plné veľkých strojov, ale aj ekodom, robotické autá, malú triedičku odpadu, slnečnú sústavu a továreň na cukríky.

              Ďakujeme a tešíme sa na nášho Doda 1000.

              Mgr. Monika Drábová

            • Účelové cvičenie

            • Dňa 23. mája 2023 absolvovali naši žiaci 2. stupňa ZŠ účelové cvičenie. Počasie nám prialo a tak sme v prostredí rekreačnej oblasti Hubková strávili pekné dopoludnie. Cestou žiaci plnili úlohy, ktoré preverili ich vedomosti a zručnosti v týchto oblastiach: civilná ochrana, zdravotná príprava, dopravná výchova, pohyb a pobyt
              v prírode a napokon pri hode na cieľ i v športovej príprave.

              Pri plnení úloh si najlepšie počínali:
              1. miesto: VI. A
              2. miesto: TERCIA
              3. miesto: V. A


              Víťazom blahoželáme a ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomáhali pri realizácii tohto dňa.


              Mgr. Daniela Chalachanová

            • Logická olympiáda intelektovo nadaných žiakov

            • Na celoslovenskom kole Logickej olympiády intelektovo nadaných žiakov nás úspešne reprezentovali Peter Čabala a Diana Salanciová z tercie. Samotnej súťaži predchádzal Večer talentov, kúzelná fyzika, rébusy, hlavolamy a kopec zábavy. Druhý deň sústredenia už išlo do tuhého. Viac ako 150 intelektovo nadaných žiakov z celého Slovenska preukazovalo svoju šikovnosť v dvoch kolách na pohľad nevyriešiteľných úloh. Prvé miesto našim žiakom uniklo iba o sedem bodov, ale aj tak im patrí veľká gratulácia a poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy.

              Mgr. Monika Drábová

            • DIGITÁLNY ŽIAK

            • Milí rodičia,

              dávame do pozornosti digitálny príspevok pre žiakov v hodnote 350 €

              na nákup digitálneho vybavenia, o ktorom sa môžete dozvedieť viac TU

               

              Bližšie informácie vám však radi sprostredkujeme pri osobnom stretnutí na našej škole.

              Termín stretnutia 25. 5. 2023 o 15:30 hod.

            • Naša úspešná chemička

            • Dňa 18. 5. 2023 v meste pod Tatrami sa uskutočnilo krajské kolo chemickej olympiády v kategórii C určenej pre žiakov stredných škôl a gymnázií Prešovského kraja. Medzi 32 súťažiacimi bola aj naša žiačka Mai Huong Hoang Thi z Kvinty, ktorá riešila úlohy z anorganickej a všeobecnej chémie, organickej chémie a úlohy z praxe zamerané na oxidačno-redukčné reakcie.

              Majke ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy.

              Mgr. Renáta Hojdanová

            • Divadelné predstavenie – Stroj času

            • S týmto steampunkovým príbehom o dobrodruhovi Leonardovi, ktorý zostrojuje stroj času a stretáva bytosti zo sveta fantázie: Baróna Prášila, Princeznú Bianku, Jacka Sparrowa či Klobučníka z krajiny zázrakov k nám z Ružomberka zavítalo divadlo Actores.
              Našich žiakov očaril príbeh popretkávaný nečakávanými zápletkami, komickými situáciami, zrozumiteľnými fyzikálnymi veličinami a pesničkami.

              Tešíme sa, že si žiaci mohli v týchto školských dňoch vychutnať aj kúsok umenia.


              PhDr. Danka Hojdanová

            • Trhy v podaní tercie

            • V stredu 18.5.20213 sa na chodbách našej školy konali sladké trhy s názvom Bake sale. Na žiakov a študentov čakali sladké koláčiky, rôzne dobroty, čajové pečivo a  malé drobnosti.
              Tercia ukázala svojho obchodného ducha a zároveň nám spríjemnila deň sladkými dobrotami.

              Mgr. Anna Kavčáková

            • Šaty - odraz tradície, kultúry a módy

            • ,,Svet je kniha a tí, ktorí necestujú, čítajú iba jednu stranu." Tento citát sv. Augustína inšpiroval študentov Kvinty a na hodinách Umenia a kultúry "precestovali svet". Spoznali históriu, pamiatky, jedlá i tradičný odev obyvateľov rôznych častí sveta. Už vedia, že v šatníku indickej ženy nesmie chýbať sári a kimono sa vyrába z hodvábu. Zistili, že klopkajúce dreváky sú symbolom Holandska a v Škótsku sukne nenosia len ženy. Všetci sa však zhodli na tom, že parta z kvetov a stúh, spolu so slovenským ľudovým krojom, patria medzi tie najkrajšie.

              Mgr. Dominika Taňkošová

               

            • Priniesli sme kopec medailí

            • Dnes 16. 5. 2023 sa uskutočnil XXIV. ročník Štefánikovho behu mládeže. Súťaže sa zúčastnili žiaci a žiačky základných škôl nášho okresu. Súťažilo sa v štyroch kategóriách žiakov a žiačok. Naši žiaci po výborných výkonoch vybojovali pekné umiestnenia.

              V súťaži žiačok sme získali:

              I. kategória - 3. miesto - Emma Račková,

              II. kategória - 1. miesto - Chiara Kováčová,

              III. kategória - 3. miesto - Tatiana Šilárová.


              V súťaži žiakov sme získali:

              I. kategória - 1. miesto - Ján Kocík,

              II. kategória - 2. miesto - Damián Rastislav Kováč,

              III. kategória - 1. miesto - Jakub Ľubiščák.

              Všetkým srdečne blahoželáme.

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Nazaret, Rosh HaNikra a rozlúčka s partnermi na výmennom pobyte

            • Do izraelskej mozaiky nám pribudli ďalšie miesta a skúsenosti. Bližšie sme spoznali okolie Nazaretu a jeho centrum s Bazilikou Navštívenia Panny Márie a Kostolom sv. Jozefa. V Rosh HaNikra na hraniciach s Libanonom sme sa dozvedeli o faune a flóre v miestnom regióne a obdivovali krásy prírodnej rezervácie. Po spoločne strávených dňoch prišiel čas rozlúčky.

              Veľmi pekne ďakujeme našim partnerom za prijatie a mnohé spoločné chvíle, v ktorých sme získali nový pohľad na túto fascinujúcu krajinu. Veľká vďaka patrí aj našim partnerom z Cirkevného gymnázia sv. Cyrila a Metoda v Snine pod vedením Mgr. Emílie Karľovej.

              PaedDr. Mária Čiefová

            • Voda základ života a naši víťazi

            • Opäť Botanikiáda, čiže súťaž o niektorej oblasti rastlín, v atraktívnom prostredí Botanickej záhrady Košice, pre piatakov z Košického a Prešovského samosprávneho kraja. Zo školského kola, ktoré v online forme prebehlo začiatkom apríla, vyšli ako víťazi Nina Veľasová,Tomáš Juhász, Chiara Kováčová a Adam Polák. Prví dvaja nás 10.5.2023 úspešne reprezentovali na regionálnom kole. Jednou z odmien bola možnosť vidieť rôzne nové expozície ako je napríklad šesť drevených plastík zobrazujúcich v nadživotnej veľkosti šišky, semená alebo plody vybraných tamojších stromov.


              Ďakujeme za reprezentáciu a srdečne blahoželáme.

              Ing. Saloňová