• Novinky

            • Recitačná súťaž: ... a Slovo bolo u Boha...

            • Minulý týždeň sa  uskutočnilo školské kolo tejto milej recitačnej súťaže, kde nás svojim úprimným a radostným prednesom potešili naši najmladší žiaci. 

              Úspešným dievčatám vo svojich kategóriách blahoželáme a držíme palce na arcidiecéznom kole.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za pekný umelecký prednes s krásnymi myšlienkami!   

            • Zaslúžená odmena

            • Byť piatakom nie je vôbec také jednoduché. Prechod z prvého stupňa základnej školy na druhý je pre každého žiaka veľkou výzvou. Aj naši piataci sa borili s novými výzvami prvého polroka, spoznávali nových učiteľov, nové predmety, nový kolektív. Raz sa im darilo lepšie, inokedy menej. Odmenou za ich snahu bolo dnešné popoludnie v zábavnom parku Eiffelko, kde utužili svoje priateľstvá a nabrali nové sily do ďalšieho polroka.

              Mgr. Monika Drábová

            • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA – školské kolo

            • V utorok 10. 1. 2024 sa v našej aule uskutočnilo školské kolo Biblickej olympiády. Súťaže sa zúčastnilo 17 žiakov. Témou olympiády sú v tomto roku knihy Svätého písma: Genezis, Daniel, Žalm 27 a Jánovo evanjelium. Štyri náročné kolá tejto súťaže určili postupujúcich do dekanátneho kola:
              V kategórii ZŠ: Nina Veľasová (6. A), Veronika Kužmová (8. A) a Tadeáš Henyig (9. A).

              V kategórii ZŠ osemročných gymnázií: Liana Berdáková, Šimon Ján Zlacký a Diana Salanciová (všetci kvarta).

              V kategórii SŠ: Peter Hanzal (sexta), Andrea Beňová (septima)Timea Tomková (septima).

              Náhradníci: pre ZŠ Samuel Lichman (8.A),  pre ZŠ osemročných gymnázií Timotea Mária Tongeľová (kvarta) a pre SŠ Kristína Surničinová (septima).

              Postupujúcim blahoželáme.


              PK KNB

            • Zimné športové hry

            • V utorok 16.1.2024 sme v ŠKD mali "Zimné športové hry" tak trochu netradične, v telocvični. Deti boli rozdelené v skupinkách a spoločne prešli rôznymi stanovišťami, ktoré za pomoci vychovávateliek pripravili praktikantky II. ročníka SSOŠPEBG HE.

              Deťom sa súťaže páčili radi si ich zopakujeme aj na snehu. 

                             Vychovávateľky ŠKD 

            • 🙏 Pomôžte nám zvíťaziť 🙏

            • Naša škola sa opäť zapojila do projektu Tesco, kde sme sa tentokrát rozhodli zabojovať o financie určené na vytvorenie relaxačnej-multisenzorickej miestnosti.

              V grantovom programe „Vyrozhodujete, my pomáhame“ sme postúpili do hlasovacej fázy. Hlasovanie prebieha v obchode Tesco - Humenné (od 15. 01. 2024 - 11. 02. 2024) pomocou žetónov, ktoré získate pri pokladniach v predajni.

              Hlasujte za náš projekt Bezpečné miesto a pomôžte nám vytvoriť na našej škole miestnosť, ktorá bude našim žiakom slúžiť na uvoľnenie, relax, odbúranie stresu, ale aj na rozvíjanie motoriky, zmyslového vnímania, motivácie a podporu individuálneho prístupu.

              Ďakujeme sa každý jeden hlas.

            • Edukačný program v STM

            • V stredu 10. 1. 2024 sa naša trieda IX. A zúčastnila exkurzie v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach. Vyskúšali sme si rôzne prístroje a týmto spôsobom sme sa zdokonalili vo vedomostiach v oblasti fyziky. V sieni elektrických výbojov sme sa zoznámili s elektrostatikou a technikou vysokých napätí prostredníctvom dynamických ukážok a pokusov. Dozvedeli sme sa zaujímavé informácie o známych vynálezcoch, ako boli R. J. Van deGraaff, Nikola Tesla, Thomas Alva Edison, Michael Faraday, Heinrich Lenz. Ukázali nám elektrostatické generátory, rôzne typy teslových transformátorov, Ruhmkorffov induktor, Jacobov rebrík, Marxov generátor. Predviedli nám až 80 cm - iskrové výboje, umelé blesky z Teslovho transformátora smerované do Faradayovej klietky, ktorej ochranu si poniektorí aj vyskúšali. Pozitívne je, že sme neboli len pasívni poslucháči, ale do niektorých pokusov sme sa mohli aktívne zapojiť a vyskúšať ich na ,,vlastnej koži“. 

              Tento úžasný zážitok sme zakončili v štátnej vedeckej knižnici. Ďakujeme.

              Laura Futrikaničová, Tibor Fedurco, Tadeáš Henyig z IX. A

            • Vyhodnotenie vianočnej súťaže

            • Hoci sú Vianoce za nami a chuť vianočných dobrôt sa nám už dávno rozplynula na jazyku, predsa len sme nezabudli na vyhodnotenie  našej školskej  súťaže - Hľadáme najkrajší vianočný medovník. Ďakujeme všetkým žiakom a študentom, ktorí prispeli k vyzdobeniu jedličky, či už voňavými medovníkmi alebo inými vlastnoručne vyrobenými ozdobami. Sladký balíček za originálne medovníky patrí Šimonovi Hoľkovi, študentovi kvarty

              Mgr. Dominika Taňkošová 

            • Vianočný čaj

            • Žiaci 7., 8. ročníka a Kvarty si pred Vianocami spríjemnili hodiny anglického jazyka.

              Vo vianočnej atmosfére sa rozprávali o tradíciách, počúvali vianočné piesne a vypili teplý čaj.

                             

              Mgr.Mišková

               

            • Vianočný pozdrav z ŠKD

            • Vo štvrtok 21.12.2023 sa stretli všetky deti z ŠKD na CSŠ v Humennom , aby si priblížili vianočné zvyky,, predvianočným posedením pri stromčeku".

              Rozprávali sme sa o zvykoch v ich rodinách a ako prebieha štedrá večera. Ochutnali sme oblátky s medom. Príchod malého Ježiška sme si priblížili pozeraním biblického príbehu o jeho narodení a spievaním kolied. Bola to,, ozajstná predvianočná nálada "a nechýbali ani,, darčeky". O skvelú atmosféru sa postarali aj praktikanti zo súkromnej pedagogickej školy, ktorí nám triedu pekne vyzdobili a zahrali na gitare. Prajeme všetkým:,, POŽEHNANÉ A  MILOSTIPLNÉ VIANOČNÉ SVIATKY A RADOSŤ Z BOŽIEHO NARODENIA". Vychovávateľky ŠKD

            • Štvrtáci rozdávali radosť.

            • Naši štvrtáci potešili svojimi piesňami a tancami  všetkých prítomných  v Dennom centre na Duchnovičovej ulici a tak spríjemnili predvianočný čas.

              Fotky sú zverejnené so súhlasom Denného centra.

            • Vianočná pohľadnica 2023

            • Milí žiaci,

              sme veľmi radi, že ste sa aj tento rok zapojili do súťaže ´Najkrajšia vianočná pohľadnica´ na tému Biblické vyobrazenie Vianoc.

              Odborná porota v každej kategórii vybrala víťazné práce týchto žiakov:

              -          za 1. stupeň ZŠ: Eva Vojtuňová, IV. A,

              -          za 2. stupeň ZŠ: Stela Holúbková, VIII. A,  Rebeka Sura, VI. A,

              -          za SŠ: Petra Vasiľková, sexta

              Víťazom blahoželáme a ďakujeme všetkým zúčastneným za ich pekné práce. 

            • Okresné kolo vo futsale žiačok stredných škôl

            • Naše žiačky boli znovu úspešné. V piatok 15. 12. 2023 sa odohralo okresné kolo žiačok stredných škôl vo futsale. Naše dievčatá po výborných výkonoch vybojovali pekné 2. miesto.

              Srdečne blahoželáme.

            • Commodore 64

            • Na informatike to dýchalo históriou. Študenti kvinty spoznali pra-pradedka súčasných počítačov. Commodore 64 od americkej spoločnosti, bol najpredávanejší model osobného počítača všetkých čias. Na trh bol uvedený v roku 1982. Procesor MOS Technology 6510 bežal na frekvencii 1,02 MHz v NTSC verzii alebo 0,99 MHz v PAL verzii a 64 KB RAM. Využíval sa pri ňom programovací jazyk BASIC. 

              Mgr. Monika Drábová