• Novinky

            • Získali sme prestížny titul

            • Milí rodičia a priaznivci našej školy,

              naša škola získala titul prestížnej školy, ktorá vytvára stimulujúce prostredie pre rozvoj nadania vašich deti od 1. ročníka základnej školy až po maturantov na gymnáziu.

              V rámci spolupráce s medzinárodnou organizáciou MENSA, združujúcou intelektovo nadaných ľudí, ponúkame pravidelné IQ Mensa Raven testy nielen pre deti, ale aj pre dospelých. Možnosť nadobudnúť medzinárodný certifikát Mensa, ktorý môže pomôcť pri prijímaní na VŠ alebo v pracovnej sfére. Taktiež môžu získať členstvo v Mensa klube a zúčastniť sa na mnohých mimoškolských aktivitách a táborov pre deti.

              Veľmi sa tešíme zo vzájomnej spolupráce, pretože sme sa stali jednou z piatich škôl v Prešovskom kraji, ktorá sa môže hrdiť týmto titulom.

              Mgr. Monika Drábová

            • Vynikajúci výkon našich študentov

            • Vo štvrtok 11. 4. 2024 sa odohralo okresné finále vo volejbale žiakov a žiačok stredných škôl (MIX). Hralo sa v dvoch skupinách. V každej skupine boli 4 družstvá. Naši študenti po jednoznačnom víťazstve v skupine (vyhrali všetky zápasy) hrali finále. Po víťazstve v prvom sete a nejtesnejšej prehre v druhom sete 29:30 sa bojovalo ešte aj v treťom (už len do 15). Ten nám tesne ušiel.
              Obsadili sme výborné 2. miesto.

              Reprezentantom školy ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy (GéCéeM) a skvelý výkon.
              Srdečne im blahoželáme...

              Mgr. Jozef Bačovčin

            • Skvelá moderátorská skúsenosť

            • Mesiac marec priniesol v HNTV prílohu, ktorá ponúka tipy na knižné tituly. Na tvorbe tejto prílohy sa podieľali aj žiaci našej základnej školy - Tatiana Pirová (VIII. A), Samuel Lichman (VIII. A), Zuzana Lizáková (IX. A) a Tadeáš Henyig (IX. A). Žiaci si vyskúšali prácu pred televíznymi kamerami v nahrávacom štúdiu SOŠ polytechnickej v Humennom.

              Ďakujeme za pozvanie! 

              Mgr. Dominika Taňkošová 

            • Finančný workshop pre učiteľov

            • Vo finančnej gramotnosti sa vďaka lektorovi Mgr. Martinovi Malešovi mali možnosť zdokonaliť aj naši učitelia. V tvorivom workshope si odohrali učiteľský modul, v ktorom získali bohaté skúsenosti. Tieto poznatky budú môcť efektívne odovzdávať svojim študentom a tak ich pripraviť na lepšiu finančnú budúcnosť.

              Mgr. Monika Drábová

            • V bábkovom divadle

            • Vážení diváci, vitajte. Zoznámte sa s bábkami, ktoré sme vytvorili my, žiaci V. A triedy.

              Naše bábky sú vyrobené z rôznych materiálov - drevené marionety, textilné bábky, javajky z dreva, papiera či textilu. Prezentujeme bábky, ktoré sme navrhli ako naozajstní scénickí výtvarníci. Pri tvorbe sme využili rôznorodé výtvarné štýly a bábky nesú náš originálny rukopis. Preto je ponuka bábok pestrá a veríme, že poteší nejedného návštevníka nášho divadla. 

              Na facebookovej stránke našej školy prebieha HLASOVANIE o najkrajšiu bábku. Hlasujte, zdieľajte, každý LIKE sa počíta. Bábka s najväčším počtom hlasov získa sladkú odmenu. 

              V. A trieda a vyučujúca SJL 

            • Human body

            • Keď sa vyučovacie predmety prepoja...

              Žiaci 7. A využili svoje vedomosti z biológie a angličtiny pri tvorbe projektu Human body. Kreativitou sa veru nešetrilo. Vznikli tri originálne diela. Hoci zadanie bolo pre všetkých rovnaké, každé z nich je originálne. Čo poviete?

              Mgr. Kristína Mišková

            • Divadelné predstavenia v anglickom jazyku

            • Dňa 3. apríla 2024 mali naši žiaci možnosť vychutnať si divadelné predstavenia v anglickom jazyku na pôde MsKS v Humennom. Rozprávka, určená pre mladších žiakov, s názvom ´Dick Whittington and His Cat´ priniesla príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stane starostom Londýna.

              Divadelná hra pre starších žiakov ´United Neighbours of London´ predstavila sedem osudov obyvateľov bytového domu a ukázala, aké dôležité je si pomáhať.

              Divadelné hry v spracovaní Divadelného centra z Martina sú už tradične zárukou kvality a zároveň spestrením vyučovania anglického jazyka.

               

            • Logická olympiáda nadaných žiakov pozná svojich víťazov

            • Dňa 4. apríla sa uskutočnilo školské kolo Logickej olympiády žiakov so všeobecným intelektovým nadaním. Žiaci sa museli popasovať so 14 neľahkými, logickými úlohami a to všetko pod tlakom času.

              1. miesto si vybojoval Peter Čabala, žiak IX. A, ktorý z maximálneho počtu bodov stratil len jeden bod.

              2. miesto obsadil Dominik Jenčík z VIII. A.

              3. miesto si odniesla Diana Salanciová, žiačka kvarty.

              Všetci naši súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi, avšak do finálového, celoslovenského kola postupuje Peter a Dominik.

              Chlapci, držíme vám palce.

              Mgr. Monika Drábová

            • Návšteva knižnice

            • Marec je mesiac menovaný knihám, preto sme s deťmi z našej materskej školy navštívili Vihorlatskú knižnicu a pri tejto príležitosti im darovali prvé preukazy, na ktoré si vypožičali knihy podľa vlastného výberu. Veríme, že aj týmto krokom sme im pomohli nájsť cestu k čítaniu a láske ku knihám.

            • Kocka otázok 🎲

            • Žiaci siedmeho ročníka si precvičili nielen svoje nadobudnuté vedomosti o 3D útvaroch, ale aj jemnú motoriku. Kocka otázok nám poslúži ako vhodná forma opakovania, pretože na každej strane kocky si žiak nájde úlohu z inej oblasti matematiky.

              Mgr. Monika Drábová

            • Veľká noc ŠKD

            • Počas pôstu sa žiaci I. stupňa zapájali do pôstnej aktivity konaním dobrých skutkov,sebazaprením, modlitbou,spoločnou účasťou na krížovej ceste, účasťou na svätej omši.Tieto dobré skutky zapisovali na vlnky a prilepovali na Veľkonočného baránka. Vyrábali aj veľkonočné pozdravy a ozdoby.